Εξακολουθεί να υπάρχει κλίμα έντασης στην Νέα Δημοκρατία, παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμφανής, με τα περισσότερα από τα στελέχη της να την εκφράζουν και δημοσίως.  


Πολιτικές, ιδεολογικές και κυρίως προσωπικές διαφορές φαίνεται πως είναι δύσκολο να «γεφυρωθούν», όσο κι αν υπάρχουν φωνές προς αυτή την κατεύθυνση.
Χθες, μετά από καιρό σιωπής, σχολίασε τα τεκταινόμενα και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιχειρώντας να «περάσει» το πνεύμα της ενότητας, είπε μόνο δύο λέξεις. «Ενότητα και σοβαρότητα». Λέξεις, ωστόσο, με νόημα.
Παρά ταύτα, το μέτωπο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη παραμένει ανοιχτό, αφού και χθες υπήρξε στιγμιαία ένταση μεταξύ του δεύτερου και στενού συνεργάτη του πρώτου στους διαδρόμους της Βουλής. Λόγος της επικρατούσας ατμόσφαιρας είναι ότι, η πλευρά Μεϊμαράκη συνδέει το φιάσκο της περασμένης Κυριακής, το οποίο αποδίδει στην πλευρά Σαμαρά ως συνδεόμενη με την εταιρεία «φάντασμα» που ανέλαβε τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Οι συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού διαψεύδουν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προχώρησε χθες ένα βήμα παραπέρα, σε σχέση με την εταιρεία Infosolutions, για την οποία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε νόμιμες ενέργειες. Ο τέως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, σε επιστολή που απέστειλε στον σημερινό μεταβατικό πρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον καλούσε να φροντίσει ώστε «το κόμμα μας να δράσει άμεσα, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, και να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες, κατά της εταιρείας “Infosolutions, Aθανάσιος Kλωνάρης – Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.”, για τη διασφάλιση και υπεράσπιση του κύρους, της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του κόμματος». Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κοινοποιήσε την επιστολή και στους τρεις συνυποψηφίους του για την αρχηγία, καλώντας τους, «να εκφράσουν τη διαφωνία τους, εάν υπάρχει, άλλως θεωρείται αυτονόητο ότι συμφωνούν».
Ο Ε.Μεϊμαράκης φαίνεται ότι έχει επιλέξει ως στρατηγικό του αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και βουλευτές που βρίσκονται στο πλευρό του, ενώ θέση στο πλάι του λαμβάνει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εμμέσως, πλην σαφώς, συνέδεσε ενδεχόμενο σαμποτάζ στην εκλογική προσπάθεια της περασμένης Κυριακής με την ανάλογη διαδικασία του 2009.
Απάντηση στην Ν.Μπακογιάννη έδωσε ο στενός συνεργάτης του Α.Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος σχολίασε ότι «αμφισβήτηση μπορεί να υπάρξει, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε τη διαδικασία. Εδώ αμφισβητήθηκε μετά 6 χρόνια το αποτέλεσμα του 2009 που εγγυήθηκαν με την παρουσία τους οι Κ. Καραμανλής και Δ. Σιούφας».
Στο στρατόπεδο της αντιπαράθεσης βρίσκεται, εκτός των εσωτερικών διαμαχών και η συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα για συνεννόηση.
Πάνω σε αυτό το ζήτημα, υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Η μετριοπαθής πτέρυγα των Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Ντόρας Μπακογιάννη κι άλλων «καραμανλικών» στελεχών, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της, υπό προϋποθέσεων στήριξης. Η άλλη, η πιο σκληρή ομάδα στελεχών, αυτή των Απόστολου Τζιτζικώστα, Άδωνη Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ακολουθείται από στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, η οποία αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το ζήτημα, πλέον, είναι κατά πόσο μπορούν να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές, με τη διενέργεια των εσωτερικών εκλογών και την ανάδειξη νέου αρχηγού. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, το ιστορικό στέλεχος της παράταξης, μιλώντας χθες στον Real, απάντησε ότι  «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και δεν κλείνει εύκολα... Δεν φοβάμαι για διάσπαση. Τη βλέπω. Εκτός εάν υπάρξει επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στα κεφάλια των υπευθύνων».
Σε κάθε περίπτωση, η ΚΕΦΕ συνεδριάζει σήμερα εκ νέου για να ληφθούν αποφάσεις για την ανάθεση της εκλογικής διαδικασίας σε νέα εταιρεία.

 "Πηγή:antenna.gr"

Δημοσίευση σχολίου