Βαθιά πολιτικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση της ΒΙΟΜΕ και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε νωρίτερα καθώς σήμερα γίνεται ο πρώτος πλειστηριασμός ακινήτων της ΒΙΟΜΕ.

Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη πορεία του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «το θέμα δεν είναι μόνο νομικό. Δεν είναι μόνο της ΒΙΟΜΕ και των εργαζόμενων της. Είναι βαθιά πολιτικό και αφορά το σύνολο της κοινωνίας, το σύνολο των εργαζομένων και την προοπτική της χειραφέτησής τους».

Εκποίηση ακινήτων

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του συνδίκου πτώχευσης, στις 26 Νοεμβρίου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για την εκποίηση 14 ακινήτων της πτωχευμένης ΦΙΛΚΕΡΑΜ (ιδιοκτησίας Φιλίππου), εντός των οποίων βρίσκεται και το εργοστάσιο της θυγατρικής ΒΙΟΜΕ.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το οικόπεδο που πρόκειται να εκποιηθεί απαρτίζεται από 14 ξεχωριστά οικόπεδα, εκ των οποίων ορισμένα είχαν παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο στην επιχείρηση ως στήριξη για τις θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί τότε...
Οπως υποστηρίζουν οι συνεταιριστές, οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν σήμερα αποτελούν περίπου το 1/7 του συνολικού οικοπέδου, που είναι εύκολα διαχωρίσιμο και -όπως είναι φυσικό- ζητούν την εξαίρεσή του. Αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική απόφαση, καθώς το δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημά τους.

"Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ"


Δημοσίευση σχολίου