Τον περασμένο Ιούλιο, οι διορισμένοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετακλητοί υπάλληλοι, σε ρόλο «συμβούλου» Υπουργικών γραφείων δεν ξεπερνούσαν τους 960.Για την ακρίβεια, με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ήταν 957.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 150 ημερών, οι μετακλητοί υπάλληλοι που διορίσθηκαν «σύμβουλοι» και διευθυντές στη Δημόσια Διοίκηση ξεπέρασαν τους  1.814 (!!).
Το Κυβερνητικό σχέδιο για το «βόλεμα των δικών μας παιδιών» προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά 3.750 μετακλητών υπαλλήλων.  Επειδή όλοι αυτοί μισθοδοτούνται αυτομάτως με βάση το 13ο μισθολογικό κλιμάκιο του Δημοσίου, δηλαδή κοστίζουν τουλάχιστον 2.000 € το μήνα, το συνολικό ετήσιο κόστος για τον Προϋπολογισμό ξεπερνά τα 94 εκατ. Ευρώ.
Με απλά λόγια, οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, αυτοί που πρέπει μέσα στις επόμενες 15 μέρες να καταβάλλουν φόρους, χαράτσια και εισφορές ύψους 7,1 δις Ευρώ για να μην πέσει έξω ο Προϋπολογισμός, θα πληρώνουν 94 εκατ. Ευρώ κάθε χρόνο παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην Εξουσία για τους φίλους, συντρόφους, συγγενείς και αγαπητικούς των υπουργών.
Αμέσως θα ακουστεί το αντεπιχείρημα: «Μα και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν».
Σωστό αυτό το επιχείρημα. Μόνο που η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση διεκδίκησε και εξελέγη στην εξουσία, έχοντας πείσει τον Ελληνικό λαό ότι είναι διαφορετική και θα φέρει την αλλαγή στη νοοτροπία, στις συμπεριφορές, τις πρακτικές. Ήταν η παράταξη που είχε το «ηθικό πλεονέκτημα».
Σήμερα επιβαρύνει τον Ελληνικό λαό με 94 εκατ. Ευρώ διορίζοντας φίλους, συντρόφους, συγγενείς και αγαπητικούς στην κρατική μηχανή.
Αν μάλιστα προσθέσουμε σε όλους τους ανωτέρω και τους εκατοντάδες διορισμούς που γίνονται στον «ευρύτερο δημόσιο τομέα», στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Κράτος, ο στρατός των νεοδιορισμένων γενιτσάρων ξεπερνούν τους 5.000.
Ο Αναπλ. Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναρδάκης προσπαθεί να πείσει 314.000 Δημοσίους Υπαλλήλους ότι με το νέο σύστημα αξιολόγησης και το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από του χρόνου, θα εισπράξουν αυξήσεις στις αποδοχές τους της τάξης των 150 εκατ. Ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι 3.750 φίλοι, σύντροφοι, συγγενείς και αγαπητικοί θα εισπράξουν 94 εκατ. Ευρώ.
Το νέο μισθολόγιο που εγκρίθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, προβλέπει ότι όποιος πτυχιούχος ΑΕΙ διοριστεί ως ειδικός σύμβουλος σε γραφείο υπουργού, κατατάσσεται αυτομάτως στο 13 μισθολογικό κλιμάκιο δηλαδή «κερδίζει 26 χρόνια καριέρας δημοσίου υπαλλήλου»..
"Πηγή:toxrima.gr"


Δημοσίευση σχολίου