Η επικοινωνιακή πολιτική υπαγορεύει στον Τσίπρα να …στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση  του δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις.


Βγήκε λοιπόν καμαρωτός ο επαναστάτης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής και  άρχισε τους …μύθους.
 «Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις» προκαλώντας γέλιο στον αναγνώστη.
Τα φιλικά και κομματικά μέσα επικοινωνίας του Τσίπρα έπιασαν δουλειά. Ακόμα και τα Γερμανικά μέσα μπήκαν στο παιχνίδι της δήθεν σύγκρουσης προκειμένου να φανεί ότι έδωσε μάχες ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό.
Το αποτέλεσμα της μάχης του Τσίπρα είναι γνωστό. Στο τέλος αυτό που θα μας πούνε είναι ότι το ασφαλιστικό «έπεσε μαχόμενο»
Στην ίδια συνέντευξη – προπαγάνδα ο Τσίπρας χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας.
Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε,  υπογραμμίζει.
Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν.
Μάλιστα, εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153. 
Η δήλωση αυτή είναι μήνυμα προς την κοινοβουλευτική του ομάδα την οποία ουσιαστικά απειλή θέλοντας να εξαλείψει κάθε ενδεχόμενο αντίδρασης.
«Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι' αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, εκτιμά ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και προσθέτει πως αν θέλουν κάποιοι να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής.
Ταυτόχρονα με τον Τσίπρα το «επικοινωνιακό γιουρούσι» συμπλήρωσε και ο Στουρνάρας ο οποίος βγήκε για να φοβίσει όπως συνηθίζουν να κάνουν οι πεταμένοι διοικητές τραπεζών.
Έτσι τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στο ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης από εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κρούει και ο πεταμένος Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Ο Στουρνάρας υπογραμμίζει την ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, τονίζοντας πως σε κάθε άλλο ενδεχόμενο η οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει το 2016 να επαναληφθεί το σκηνικό του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Η παρέμβαση Στουρνάρα για την αποφυγή μίας νέας οπισθοδρόμησης στον τομέα της οικονομίας, έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν η κυβέρνηση παραδώσει στους εκπροσώπους των θεσμών το τελικό σχέδιο για την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, στο οποίο έχει καταστεί σαφής η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.
Η προπαγάνδα και ο φόβος καλά κρατούν και με την αριστερά που φασιστοποιήθηκε.

Δημοσίευση σχολίου