"Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» , είπε χθες ο Τσίπρας στον Σουλτς για να τον πείσει να κάνει ως φτωχή συμπεθέρα συγκυβέρνηση με την Μέρκελ. Οι αγορές από προχθές άλλωστε διαμήνυσαν ότι δεν "δέχονται" νέες εκλογές στην Γερμανία.



Αυτό που είπε ο Τσίπρας χθες δεν το είπε για πρώτη φορά. Για την μη διατήρηση θέσεων καθαρότητας μας είχε πει το καλοκαίρι του 2015, όταν ανέτρεπε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, διέλυε τον ΣΥΡΙΖΑ και έφερνε το τρίτο μνημόνιο. Ο Τσίπρας έχει πείσει τον ελληνικό λαό ότι πλέον καμία σταθερή θέση δεν τον διακρίνει, πέραν αυτής ότι "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ".

Και εδώ να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε τον εκλογικό νόμο για τις μεθεπόμενες εκλογές καταργώντας το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, χωρίς βέβαια να το λες "απλή αναλογική" αφού το όριο εισόδου στην Βουλή παραμένει στο 3%. Αυτό σημαίνει ότι όποτε γίνουν εκλογές και δεν βγει κυβέρνηση (για αυτοδυναμία ΝΔ ούτε λόγος, μόνο συμμαχία με ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ θα έβγαζε το νούμερο) και πάμε σε νέες επαναληπτικές εκλογές, αυτές οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με τον νέο εκλογικό νόμο. Χωρίς το μπόνους των 50 εδρών το πρώτο κόμμα που θα έχει γύρω στο 30% (με τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ) δεν θα του αρκεί κανένα "τρίτο κόμμα", παρά μόνο το δεύτερο, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση, ο Τσίπρας θα βγει στους ψηφοφόρους του να πει ότι "Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών" και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία προς όφελος της χώρας και των αγορών (βεβαίως-βεβαίως).

Πολάκη αρχηγέ να ετοιμάζεσαι για υφυπουργός του Άδωνη!

Δημοσίευση σχολίου