Όταν φωνάζεις βοήθεια και δεν σε ακούει κανείς, το βέβαιο είναι ότι θα έρθει κάποια στιγμή που κανείς δεν θα ακούει αυτόν που δεν άκουγε, όταν έρθει η δική του σειρά. 



Η Ιταλία κουνούσε το δάχτυλο στην Ελλάδα όταν ο Παπανδρέου μας έβαλε στα μνημόνια και τώρα ήρθε η σειρά του Αλέξη να συμβουλεύει τους Ιταλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να να υποχωρήσει στην κόντρα με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μεταδίδει ότι η παρέμβαση Τσίπρα στην Ιταλική κυβέρνηση δεν έλεγε τίποτε άλλο παρά συνιστούσε στους Ιταλούς να στηθούν στα τέσσερα όπως έκανε αυτός και οι προκάτοχοί του. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προέτρεψε την κυβέρνηση της Ιταλίας να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να δεχθεί τους κανόνες της Ευρωζώνης ώστε να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015.   

«Προσέγγισε Ιταλούς πολιτικούς προκειμένου να "δικαιολογηθεί" ή να ζητήσει συγγνώμη, επειδή δεν παρενέβη στην αντιπαράθεση της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες». 

Άλλωστε φέρεται να θυμάται πως και η Ιταλία δεν έκανε τίποτα, όταν προσπαθούσε να αμβλύνει τους σκληρούς όρους που έθετε η Ευρωζώνη στην Ελλάδα.   

«Στη συνέχεια, ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. 

Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα» φέρεται να είπε, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.   «Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα» πρόσθεσε, αφήνοντας ενδεχομένως αιχμές για έξοδο της χώρας από το ευρώ, «τότε καλή τύχη», σημειώνει το δημοσίευμα. 

Αν το δημοσίευμα είναι αληθές τότε θυμίζουμε ότι ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση ζητούσε συμμάχους για να αντιπαρατεθεί στον Γερμανικό φασισμό που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Τώρα άλλος ένας Καμμένος, από την Ιταλία αυτή τη φορά, του έδωσε την ευκαιρία να ψελλίσει κάτι από εκείνα που έλεγε ως αντιπολίτευση όμως φαίνεται ότι μυήθηκε τόσο καλά που πλέον ντρέπεται για όσα έλεγε και κάνει οτιδήποτε για να ξεχαστούν.  


Δημοσίευση σχολίου