Φαίνεται ότι ποτέ δεν τα "έσπασαν" Τράμπ και Ερντογάν και οι κατά καιρούς αντιπαραθέσεις τους, εκδηλωνόταν στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να εγκλωβίσουν τον Πούτιν καθιστώντας τον Ερντογάν έναν ρουφιάνο σε ρόλο διπλού πράκτορα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ίδιου του προέδρου Τράμπ. 

Αυτό προκύπτει από την απόφαση Τράμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την Συρία, πράγμα που ικανοποίησε και τον Πούτιν, αλλά αυτό έγινε μόνο όταν τον έλεγχο των περιοχών ανέλαβε η Τουρκία μετά την εισβολή της στη Συρία αλλά και σε μία στιγμή που η Τουρκία είναι έτοιμη να επεκτείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία. 
Η Τουρκία θα αναβάλει τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων της Συρίας, στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος αλλά και τυχόν προβλήματα από "φίλια πυρά" εν μέσω της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή αυτή, επιβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πράγμα που δείχνει ότι όλα γίνονται βάση σχεδίου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός είπε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τα σχέδια της Άγκυρας για τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων μαχητών, τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του PKK.
Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι το σχέδιο της αποχώρησης των ΗΠΑ θα συζητηθεί τον Ιανουάριο στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα αναβάλει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των μαχητών των Κούρδων της Συρίας στη βορειοανατολική Συρία, καλωσορίζοντας "με επιφύλαξη" την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποσύρει τους στρατιώτες της από την περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου