Ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, ο οποίος έδωσε τέρμα στη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους στις 4 Απριλίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην τσέπη του σακακιού του είχε αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης.

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηρίχτηκε σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα...Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης ...δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου", έγραφε ο 77χρονος.

Ένα πανομοιότυπο σημείωμα άφησε στο τραπέζι της κουζίνας για να το βρει η κόρη του. Πριν αυτοκτονήσει της έστειλε ένα sms στο κινητό της, στο οποίο έγραφε: "Αυτό είναι το τέλος Έμμυ".

Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες της κόρης του αλλά και γειτόνων, ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, με ενεργή συμμετοχή στις λαϊκές διεκδικήσεις των τελευταίων ετών.


Ο θάνατός του προκάλεσε κοσμοσυρροή με εκατοντάδες να τοποθετούν άνθη και σημειώματα στο σημείο της αυτοκτονίας.
Το ίδιο βράδυ ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των Ευζώνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί χτύπησαν αδιακρίτως πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μανώλη Λώλου.


Η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα έγινε στις 7 Απριλίου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.''

(Κείμενο- απο ΤΖΙΖ)


Δημοσίευση σχολίου