Η μέθοδος του Grexit υιοθετήθηκε και για την Καταλονία, με την απειλή της εξόδου από το Ευρώ να είναι πλέον όπλο εκβιασμού για όλους τους λαούς.


Η Ευρωπαϊκή ελίτ έχει στήσει ένα κλαμπ εκμετάλλευσης και προσπαθεί να πείσει τους λαούς ότι έξω από αυτό το κλάμπ δεν υπάρχει ζωή.
Στην Καταλονία θα διεξαχθούν περιφερειακές εκλογές την Κυριακή και φαίνεται ότι τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία με 78 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος της Καταλονίας και επικεφαλής του «Junts pel si», Αρτούρ Μας, θεωρεί ότι οι 68 έδρες είναι αρκετές ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, με στόχο την κήρυξη της ανεξαρτησίας έως το 2017.
Ο πρώτος που επιστρατεύτηκε για να επηρεάσει το αποτέλεσμα είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας ο οποίος ξεκίνησε το γνωστό έργο.
Προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας, σημαίνει αυτόματα ότι θα τους πετάξουν έξω από το ενιαίο νόμισμα.
"Η έξοδος από το ευρώ είναι αυτόματη, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σιωπηρή," δήλωσε ο Luis Maria Linde.
Οι Καταλανοί όμως φαίνεται ότι δεν λειτουργούν σαν τους Έλληνες, δεν είναι φοβισμένοι και δεν οδεύουν στις κάλπες με το κεφάλι σκυμμένο.
Τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αυτονομιστικό κίνημα της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Artus Mas, είναι σε πορεία νίκης, στις περιφερειακές εκλογές του Σαββατοκύριακου.
Απέναντι στο ενδεχόμενο να κυριαρχήσει η ψήφος "υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας" ο  Linde έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι. Η κεντρική κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για το τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση.
"Είναι σαφές ότι, αν κυριαρχήσει η ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας θα μπορούσε να υπάρξει πάγωμα των καταθέσεων, όπως έχει γίνει στη Λατινική Αμερική και στην Ελλάδα. Το ενδεχόμενο αυτό είναι μια πιθανότητα», είπε.
Σε συντονισμένη επίθεση τρομοκράτησης του λαού, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε Valdis Dombrovskis, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ανεξάρτητη περιοχή δεν θα είναι μέλος της ΕΕ και θα πρέπει να υποβάλει εκ νέου αίτηση για ένταξη, ενώ η Μαδρίτη υποστήριξε ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε αίτηση ένταξης από την περιοχή.
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα φανεί αν οι Καταλανοί θα σκύψουν, η εάν θα ψηφήσουν τα κόμματα που θα τους οδηγήσουν στην ανεξαρτησία. 

Δημοσίευση σχολίου