Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές κάναμε μία προσπάθεια να "δούμε" το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, στηριζόμενοι και αναλύοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. (εδώ)
Τότε είχαμε 2 προσεγγίσεις, βάση των οποίων εκτιμήσαμε το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Βάση εκείνης της ανάλυσης τα αποτελέσματα που δώσαμε ήταν αυτά που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.


Τα τελικά αποτελέσματα μετά την ενσωμάτωση του 100% των εκλογικών τμημάτων είναι αυτά που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.


Συγκρίνοντας τα τελικά αποτελέσματα με την δική μας εκτίμηση βλέπουμε ότι:
1. Αποτύχαμε παταγωδώς στην πρόβλεψή μας για την Λαϊκή Ενότητα την οποία δίναμε ποσοστό 6,50% ενώ συγκέντρωσε 2,90% και δεν μπήκε στη βουλή.
Το ποσοστό της ΛΑΕ δόθηκε με το σκεπτικό ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αδύνατο να μπεί στη βουλή και κατά συνέπεια ένα ποσοστό του θα πήγαινε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΛΑΕ.
Τελικά αυτό που έγινε είναι ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε και μάλιστα ότι έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο ΠΑΣΟΚ.
Το αποτέλεσμα της ΝΔ ήταν 28,10% και κατά την δική μας εκτίμηση 28% δηλαδή απόλυτη επιτυχία, όπως επιτυχής αποδείχτηκε και η πρόβλεψή μας για την ΧΑ (6,99% τελικό, 7,00% η δική μας πρόβλεψη) και για το ΚΚΕ (5,55% τελικό αποτέλεσμα 5% η δική μας πρόβλεψη) και σχετικά κοντά ήταν και η εκτίμησή μας για τον ΣΥΡΙΖΑ. (35,46% έναντι 33,00% η δική μας πρόβλεψη.)
Δεν πλησιάσαμε το αποτέλεσμα των ΑΝΕΛ και την είσοδο Λεβέντη στη βουλή για την οποία πιστεύαμε ότι δεν μπορεί να συμβεί.
Ζητάμε συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων δηλώνοντας ότι η εκτίμησή μας δεν είχε καμία σκοπιμότητα απλά έτσι έβγαιναν τα νούμερα της ανάλυσης μας.

  


Δημοσίευση σχολίου