Είναι ανόητος και επικίνδυνος ο Σόιμπλε, λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας αλλά τον φωτογράφησε ξεκάθαρα.



Είναι ανόητοι όσοι μιλούσαν και σχεδίασαν το Grexit είπε ο Τσίπρας και επικίνδυνοι όσοι επιμένουν ακόμα σε αυτή την θέση.
Ο Τσίπρας πλέον είναι δεδομένο ότι απόλυτα στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μάλιστα δεν κρατάει ούτε σαν διαπραγματευτικό χαρτί την περίπτωση του Grexit.
Με όλα αυτά που είδαμε να γίνονται τα χρόνια των μνημονίων, αλλά και από διάφορες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, δεν είναι καθόλου εκτός λογικής το ότι την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ούτε την σχεδίασε, ούτε την ήθελε κανείς.
Απλά, η απειλή για Grexit χρησιμοποιείται για εσωτερική κατανάλωση ώστε ο λαός να θεωρεί επιτυχία την παραμονή μας στην ευρωζώνη.
Κάθε τόσο ο Σοιμπλε μπορεί να μιλάει για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί και το κοινό αίσθημα του φασιστικού Γερμανικού λαού εξυπηρετεί, αλλά και στον Τσίπρα δίνει μπόνους καθώς τον βοηθάει να υλοποιεί τα αρρωστημένα σχέδια των δανειστών παίρνοντας τα χειρότερα μέτρα και δίνοντας σαν αντάλλαγμα στο λαό, κάτι που είναι καταστροφή για τον τόπο, δηλαδή την παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ.


Δημοσίευση σχολίου