Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικές αυξήσεις στους συνταξιούχους δικαστές επεκτείνεται και στους βουλευτές, καθώς οι αποδοχές των δύο κλάδων είναι συνδεδεμένες. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι συνταξιούχοι βουλευτές ενδέχεται να λάβουν έως και 100.000 ευρώ αναδρομικά από το 2008.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για την απόφαση που είχε λάβει το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν και εναντιώθηκε στις  για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δικαστών και απαίτησε αναδρομικές αυξήσεις για τον κλάδο.
Τώρα στο προσκήνιο μπαίνουν και οι συνταξιούχοι βουλευτές, καθώς οι μισθοί και συντάξεις τους καθορίζονται από τις αποδοχές των δικαστικών.
Η απόφαση, μάλιστα, είναι άμεσα εκτελεστέα παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης. Αυτό συνέβη εξαιτίας της απόφασης της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές και δεν μπορούν να αναιρεθούν από το Δημόσιο.

Αναφορικά με το ζήτημα, δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρει ότι ήδη έχει ενσωματωθεί ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία το κράτος αποδέχεται τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα προχωρήσει στις αναδρομικές αυξήσεις.


Δημοσίευση σχολίου