Απέρριψε δείχνοντας «Κόκκινη κάρτα» στην ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, η εκπρόσωπος των κοράκων του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός ζητώντας εμμέσως  πλην σαφώς μείωση των κύριων συντάξεων.


Η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή’, ήταν απολύτως ξεκάθαρη κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Νταβός: «Κατά την άποψη του ΔΝΤ δεν επαρκεί η μείωση των μελλοντικών συντάξεων», διευκρίνισε,  με τον κ. Τσίπρα να της απαντά ότι «περικοπή κύριων συντάξεων που δίνονται τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε». 
Πέραν της αρνητικής προσέγγισης του ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σοβαρές ενστάσεις για το ασφαλιστικό διατυπώνονται, λίγο πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης, τόσο στους κόλπους του Eurogroup, - στο οποίο κυριαρχεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε-όπου καταγράφεται διαφωνία για την αύξηση των εισφορών, όσο και από πλευράς Κομισιόν. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί η Ελάχιστη Εγγυημένη Σύνταξη να δίδεται έπειτα από είκοσι έτη ασφάλισης και να συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια.   
Όπως αναφέρει το άρθρο, η πολυπλοκότητα της επερχόμενης διαπραγμάτευσης, που επιβαρύνεται από τις εξελίξεις στο προσφυγικό, επηρεάζει τον πολιτικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει τον συμβιβασμό με τους εταίρους, υπό τον όρο ότι δεν θα παραβιαστούν όλες οι "κόκκινες γραμμές" της Αθήνας. 


Δημοσίευση σχολίου