του Ασλανίδη Ματθαίου.
Αν ήξερες τα βάσανα των άλλων , θα υπέφερες πρόθυμα τα δικά σου . Στην θρησκεία της αρχαίας Ελλάδας υπήρχε ένας πολύ ισχυρός θεσμός , ο θεσμός της φιλοξενίας . "Άν ήρθε αυτός ο δύστηνος μέσα στα πλανέματα του, να τον δεχθούμε πρέπει μας , γιατί ο Δίας μας στέλνει φτωχούς και ξένους . Λιγοστό, μα αγαπητό' ναι δώρο"


Ζεύς ο Ξένιος θεός , ο θεός της φιλοξενίας, της οποίας και προΐσταται σε μία γενικότερη και περισσότερη ευγενική έννοια . Η φιλοξενία του Δία παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως , εις τους άγνωστους, ακόμα και στους φτωχούς τους πένητες και τους κυνηγημένους .
Ο δύσμοιρος και ταλαίπωρος οδοιπόρος, συνοδεύεται και οδηγείται από τον ίδιο τον Δία, ο οποίος γίνεται εκδικητής του, εάν κανείς περιγελάσει την φτώχεια του και την κακοτυχιά του.
Αυτοί ήταν οι Έλληνες της κλασσικής Ελλάδας που θεσμοθέτησαν στην θρησκευτική τους πίστη την αλληλεγγύη των λαών και των εθνών ως ιερή υποχρέωση , με τους δικούς τους θεούς πριν 2500 χρόνια, χωρίς την ευτυχία να γνωρίσουν την θεία αποκάλυψη, που υποτίθεται ότι γνώρισαν κάποιοι χριστιανικοί λαοί της δήθεν πολιτισμένης Ευρώπης . 
Σ' αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν πάλι οι Έλληνες, ξαναφωτίζοντας την καταχνιά της σημερινής Ευρώπης, διαμηνύοντας τους, ότι οι άνθρωποι ποτέ δεν πέφτουν τόσο χαμηλά , παρά μόνο όταν δεν βλέπουν τίποτε καλύτερο από τον εαυτό τους.
Οι χρηματοδοτήσεις που υπόσχεται η Ευρώπη γι’ αυτόν τον λαό στις χώρες εγκλωβισμού και όχι υποδοχής του, είναι χρηματοδοτήσεις ντροπής, και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να συμψηφίσουν ή να αναιρέσουν τις διαχρονικές της ευθύνες, για την τραγωδία του.
Κρυφές συμφωνίες, μονομερείς ενέργειες και υπεκφυγές μιας συντηρητικής Ευρώπης, που κατάντησε ένας οργανισμός υποκρισίας, που αποφεύγει επιμελώς την πολιτική εξήγηση της μετακίνησης και του εκπατρισμού ενός λαού σε επίπεδο αιτιών, παρέχοντας κάλυψη νομιμότητας με την σιωπή της, στους ισχυρούς πρωτεργάτες αυτού του εγκλήματος, όχι γιατί τους φοβάται αλλά γιατί συνεργάζεται μαζί τους. 
Μια συνεργασία άγνωστων πολιτικών επιδιώξεων για λαούς και έθνη από ένα ισχυρό οικονομικό λόμπυ του πλανήτη, που όταν ξεκινά με δημογραφικές αναστατώσεις των κρατών, πάντοτε καταλήγει σε γεωγραφικές και συνοριακές αναδιατάξεις αυτών.
Επιδιώξεις σκοτεινές και ανεξιχνίαστες, που μόνο ένας θεός ξέρει πιο σχέδιο υπηρετούν και που θέλουν να καταλήξουν . Καθιστούν θύμα πολέμου οικονομικών συμφερόντων ένα ολόκληρο λαό που αναζητεί γη σωτηρίας και μετά τον αποκαλούν μετανάστη που απειλή την ομαλότητα της ζωής μας . Κάποτε έβλεπε κανείς ενάρετους υποκριτές, ενώ σήμερα συναντάς μόνο κακούς από αυτούς.
Όσο και αν υποκρίνονται τους φιλάνθρωπους και τους ευαίσθητους, αδυνατούν να κρύψουν την δυσφορία τους όταν καλούνται ως πολιτισμένη Ευρώπη, να αναλάβουν το μερίδιο αλληλεγγύης που τους αναλογεί, απέναντι σε ένα δοκιμαζόμενο λαό που χρειάζεται στήριξη και συμπαράσταση.
Ομιλούν για διαχείριση, ωσάν να αναφέρονται για κάποιο πράγμα ή μια απειλή και όχι για μια ανθρώπινη τραγωδία ενός λαού , που οι απώλειες του, ήδη μας έχουν στιγματίσει στην συνείδηση και στην ιστορία, για το επίπεδο της απανθρωπιάς μας.
Εάν κάποιοι βάρβαροι λαοί, Ούννοι, Γότθοι, Βησιγότθοι και Οστρογότθοι, που γνώρισαν τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό στους μέσους χρόνους της ιστορίας, για να βαπτισθούν με την βία Ευρωπαίοι, δεν σημαίνει ότι εκπολιτίστηκαν και εκχριστιανίσθηκαν, ώστε να συμμερίζονται τον πόνο ενός άλλου λαού. Ούτε ξεπέρασαν το βάρβαρο ένστικτο της ατομικότητας τους, επειδή κάλυψαν την προέλευση τους με τον τίτλο του Ευρωπαίου, μιας Ευρώπης του διαφωτισμού και της αναγέννησης, που δεν υπάρχει πια παρά μόνο στην μνήμη της ιστορίας.
Πάντοτε θα αναφύεται κάποιο πρόβλημα ανθρωπισμού που θα αποκαλύπτει τα ίχνη της βάρβαρης καταγωγής των . Εάν στα σκοτεινά τους σχέδια είναι να καταστήσουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών για αλλότριους σκοπούς , εμείς ως Έλληνες θα την μετατρέψουμε σε προπύργιο ανθρωπιάς, παρ’ όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Αυτό πρέπει στους Έλληνες .
Αυτό είναι το πραγματικό μας ΧΡΕΟΣ, έναντι κάθε άλλου χρέους προς πληρωμή . Πολιτικό μήνυμα ενός ξένιου (φιλόξενου) λαού προς τους ισχυρούς της γης και την παγκόσμια σκέψη, για την αξία της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας της.

Πολιτικό μήνυμα ασυμβατότητας πολιτισμού των Ελλήνων , με αυτό που εκπροσωπεί σήμερα η Ευρώπη .

Δημοσίευση σχολίου