Η δημοσιογράφος Στέισι Ντούλεϊ του βρετανικού δικτύου ΒΒC επισκέφθηκε την Τουρκία και μίλησε με εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, οι οποίες – ακόμα και αν εργάζονται νόμιμα- φοβούνται για τη ζωή τους εάν φίλοι και γνωστοί μάθουν τι κάνουν. Το ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε στο BBC 3 φιλοξένησε γυναίκες οι οποίες μίλησαν στην κάμερα. Μία από αυτές εξηγεί στη δημοσιογράφο ότι η άγνοια των ανδρών οι οποίοι είναι άπειροι στον σεξ είναι μεγάλη, που κάποιοι νομίζουν ότι το κάνουν μέσω του...αφαλού των γυναικών τους. Ενώ δεν παραλείπει να εξηγήσει ότι πολλοί είναι και εκείνοι ο οποίοι τις επισκέπτονται για να πειραματιστούν.
Ειδικότερα,
«Έρχονται εδώ για να ζήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, αυτά που δεν μπορούν να κάνουν στο σπίτι... στις τουρκικές οικογένειες το στοματικό σεξ ανάμεσα σε έναν άνδρα και τη σύζυγό του δεν είναι και πολύ φυσιολογικό επειδή είναι εκτός ορίων, οπότε έρχονται εδώ για αυτό. Κάποιοι δεν ξέρουν πού πάει τι κατά το σεξ. Φυσικά στην Τουρκία η παρθενία είναι σημαντική. Οπότε για παράδειγμα, τη νύχτα του γάμου, ένας άνδρας προσπαθεί να... μπει στον αφαλό της γυναίκας του, και εάν δεν δει αίμα, μπορεί να νομίσει ότι δεν είναι παρθένα και να την σκοτώσει. Φυσικά και δεν μπορεί να βγει αίμα από εκεί, οπότε δείχνοντάς τους πώς να το κάνουνε, με τη βοήθειά μας, θα έχουν υγιείς σχέσεις και θα αποτραπούν φόνοι» λέει στην κάμερα η ιερόδουλη Hulya, προκαλώντας την έκπληξη της δημοσιογράφου. Ένας άλλος, όπως περιγράφει, της ζήτησε να την λέει «Αϊσέ»: όταν τον ρώτησε γιατί, της απάντησε ότι ήταν το όνομα της κόρης του (!). «Αν δεν ήμουν εδώ εκεί τη μέρα μπορεί εκείνος ο τύπος να είχε κάνει κάτι στην κόρη του» λέει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ γίνεται, μεταξύ άλλων, και αναφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ/ ΛΟΑΔ και τις διακρίσεις και τη βία που υφίστανται, αλλά και για τις προτιμήσεις των νεαρών Τούρκων: Κάποιοι δεν διστάζουν να πουν στην κάμερα ότι τους αρέσει να πηγαίνουν με τρανσέξουαλ, ωστόσο, ερωτηθέντες για το αν θεωρούν τους εαυτούς τους στρέιτ ή bisexual, απαντούν σαφέστατα «στρέιτ/ φυσιολογικοί». Επίσης, γίνεται λόγος και για την αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα, ειδικά των γυναικών, που γίνονται στόχος επιθέσεων και προσβολών- καθώς και στις εμπειρίες γυναικών που είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του ISIS.
huffingtonpost.gr

Δημοσίευση σχολίου