Το Κιλκίς έχει μετατραπεί σε άντρο κατασκόπων.

Ευγενέστατοι κύριοι έρχονται και φεύγουν σαν σκιές στα ξενοδοχεία της πόλης. Τους βλέπεις μόνο κατά την άφιξη και αναχώρησή τους.

Μπορεί να τους δείς τυχαία σε διάφορα σημεία να καταγράφουν τα πάντα, να γίνονται ένα με τους πρόσφυγες, ακόμα και να ...είναι πρόσφυγες.

Αυτό που ετοιμάζουν στην Ελλάδα, το βέβαιο είναι ότι ακόμα δεν το έχουμε δει.


Αυτό που βλέπουμε είναι πρόσφυγες "καημένοι" με η χωρίς εισαγωγικά, πρόσφυγες κλεφτρόνια, πρόσφυγες τζιχαντιστές, προσφυγοπούλες πάνω στα τραπέζια και κατά καιρούς ...εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Ειδομένη με χιλιάδες πρόσφυγες να συνεχίζουν τις επεισοδιακές διαμαρτυρίες για τα κλειστά σύνορα και να προκαλούν επεισόδια βίας.
Περίπου 300 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ανάμεσά τους και μικρά παιδιά έχουν κλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ύψος της Ειδομένης βγήκαν απροειδοποίητα στο δρόμο, ενώ έχουν στήσει και μια σκηνή.
Οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες λένε είναι ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν εάν δεν ανοίξουν τα σύνορα.
Ενταση στο δρόμο που απέκλεισαν
Ένταση προκλήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, λίγο πριν από τη στροφή για Ευζώνους, όπου οδηγός –ο οποίος, όπως δήλωσε, διαμένει στην περιοχή – προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από τα πλαϊνά του δρόμου που έχουν αποκλείσει οι πρόσφυγες.
Ο οδηγός ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να λήξει το επεισόδιο και να μη πιαστούν στα χέρια.
Νωρίτερα οι πρόσφυγες απέκλεισαν και το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.
Η αστυνομία είχε μετατρέψει το εν λόγω ρεύμα κυκλοφορίας σε διπλής κατεύθυνσης μετά τον αποκλεισμό του ρεύματος προς Ευζώνους. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι πρόσφυγες, κινήθηκαν προς το άλλο ρεύμα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ωστόσο τελικά οι πρόσφυγες κατάφεραν να καταλάβουν το οδόστρωμα.

Λεηλασίες στην Ειδομένη -Βγήκαν και μαχαίρια
 
Οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη φαγητού οδηγούν τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες σε λεηλασίες. Χθες, Κυριακή, ομάδα προσφύγων εισέβαλε στην αποθήκη που βρίσκεται στο χωριό, όπου φυλάσσονται τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, και κατέστρεψαν τα πάντα.

Όπως κατήγγειλε γυναίκα της οποίας το σπίτι βρίσκεται δίπλα στην αποθήκη, την απείλησαν με μαχαίρι.
Σάπια τρόφιμα από ΜΚΟ
Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταγγελίες των προσφύγων για αλλοιωμένα τρόφιμα. Σήμερα η καταγγελία αφορούσε σε χαλασμένα σάντουιτς με λαχανικά. Διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτό χθες έξω από τα ιατρεία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
Στο νοσοκομείο του Κιλκίς οι εργαζόμενοι ζητούν αυξημένη προστασία καθώς όπως έκαναν σήμερα γνωστό, πριν από μια εβδομάδα, Μαροκινός που μεταφέρθηκε σε κατάσταση μέθης στο νοσοκομείο επιτέθηκε και ξυλοκόπησε έναν νοσηλευτή.
Στην Ειδομένη ο Τούρκος πρόξενος
Την Ειδομένη επισκέφθηκε ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Ορχάν Γιαλμάν Οκάν.
Ο Τούρκος πρόξενος περιηγήθηκε, τόσο στο οργανωμένο τμήμα του καταυλισμού των προσφύγων, όσο και στις σκηνές που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, που παραμένουν κλειστές για περισσότερο από δύο εβδομάδες και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Όπως έγινε γνωστό, ήρθε στην Ειδομένη για να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του από τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς, Ηλία Μπόλο, σταμάτησε μπροστά από ορισμένες σκηνές, αλλά και σε μερικές παρέες μικρών παιδιών.

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου