Σαν σάκο του μποξ χρησιμοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές των άλλων μνημονιακών κομμάτων καθώς όλοι τους χαίρονται για τις κολοτούμπες των αριστερών του Τσίπρα και βρήκαν πλέον ευκαιρία να τους ξεφτιλίζουν.


  Σκάσε και ψήφισε είναι το σύνθημα που υιοθέτησε όλη η μνημονιακή αντιπολίτευση και τα ανθρωπάκια που πλαισιώνουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη στη βουλή.

Το μεγάλο δούλεμα πέφτει εκτός της αιθούσης όπου τα πράγματα ξεφεύγουν παντελώς και ακούγονται «σεξιστικά» σχόλια μεταξύ των βουλευτών και …των βουλευτίνων.
Δεν είσαι καλά στημένος, είπε στον πρόεδρο κάποιος βουλευτής και έγινε χαμός.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε τετραήμερο εορτασμό για να πανηγυρίσει τις επιτυχίες του. Γιορτάζει τα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης που επιβάλλονται». 
Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, με σκωπτικό τόνο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, βιομήχανοι, κι όχι νοικοκυριά, θα αγοράζουν τα ακριβότερα τρόφιμα, εφοπλιστές κι όχι λαϊκά στρώματα θα αγοράζουν ακριβότερη βενζίνη και ντίζελ, κεφαλαιούχοι κι όχι όλοι οι Έλληνες, θα πληρώνουν ακριβότερα τηλέφωνα.
Κάνοντας ειδική μνεία «στον εορτασμό» - όπως είπε - των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και του Υπερταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε:
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο, έλεγε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για να ψηφιστεί το κόμμα του ήταν για να μην μπουν τα φαντς στα κόκκινα δάνεια. Σήμερα κυβέρνηση χαίρεται γιατί προφανώς το σύνθημα κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη πραγματώνεται, από τους τραπεζίτες περνάνε στα φαντς».
- «Γιορτάζει επίσης, την ίδρυση του Υπερταμείου. Ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει ότι ένας από τους λόγους για να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να περάσουν μόνον εννέα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο και για 30 χρόνια. Σήμερα περνάνε όλα τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ και όλη σχεδόν η περιουσία του Δημοσίου για 100 χρόνια, με βέτο της τρόικα, και χωρίς έλεγχο της Βουλής».
Υπενθύμισε ακόμη, την στάση του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, στα θέματα της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, και υπογράμμισε ότι ενώ τότε οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ πέταγαν αυγά για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ και για την Ολυμπιακή, «από την οποία που κερδίσαμε 1 εκ. ευρώ την ημέρα», τώρα πάνε προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση.
Καταλήγοντας ο αντιπροέδρος της ΝΔ, απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Τελικά είσαστε κόμμα λωτοφάγων. Φάτε τώρα τους λωτούς σας και ψηφίστε όλα όσα καταγγέλλατε και ακόμη περισσότερα».
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου