«Η αποτυχία της« Αραβικής Άνοιξης» ενίσχυσε τις θέσεις των ισλαμιστών» και απαξίωσε στα μάτια των μουσουλμάνων το δυτικό μοντέλο κοινωνίας.

Οι σημαντικές στρατιωτικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή δείχνουν πως η Μόσχα μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει την Δύση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα της γερμανική εφημερίδας είναι απόρροια της συμφωνίας της Ρωσίας με το Ιράν ώστε να χρησιμοποιηθεί η αεροπορική βάση του Ιράν Hamadan, για πρώτη φορά στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού κράτους. Η Suddeutsche Zeitung αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αδυναμία της Δύσης να αποτρέψει τη Μόσχα να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην στη Μέση Ανατολή.

Ο Putin ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει καταφέρει να πιάσει τους αντιπάλους του και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει, η Ρωσία θα ελέγξει την Μέση Ανατολή.

Κατά την γερμανική εφημερίδα η Ρωσία έχει καταφέρει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της αποχώρησης των περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων από τη Μέση Ανατολή, η οποία συνέπεσε με τις εξελίξεις στο Ιράκ.
Ο καταλύτης ήταν η απόφαση της Μόσχας τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2015 να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση κατά των ισλαμιστών του ISIS.

Η χρήση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία έδωσε στην Μόσχα ένα σημαντικό πλεονέκτημα, βοηθώντας να σταθεροποιήσει τη θέση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και για άλλη μια φορά μετατρέποντας τη Ρωσία σε «σημαίνοντα παράγοντα στην αρένα της Μέσης Ανατολής».
Η Ρωσία κατάφερε να βρει συμμάχους «στο πεδίο της μάχης» στη Συρία.

Μαζί με την Συρία και το Ιράν είναι σύμμαχος της Ρωσίας.
Ενώ ο πρώην ιρανική ηγέτης Αγιατολάχ Χομεϊνί χτύπησε τη Σοβιετική Ένωση ως «υπερδύναμη του διαβόλου» ο διάδοχός του επέτρεψε τα ρωσικά βομβαρδιστικά να χρησιμοποιήσουν την ιρανική αεροπορική βάση.

Ποιος είναι ο στόχος η Ρωσία έχει βάλει στόχο το Ιράκ.

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τους σουνίτες εταίρους της, η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει «ανεπίσημος εταίρος του σιιτικού άξονα» στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και του κινήματος Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Η αποτυχία της« Αραβικής Άνοιξης» ενίσχυσε τις θέσεις των ισλαμιστών» και απαξίωσε στα μάτια των μουσουλμάνων το δυτικό μοντέλο κοινωνίας.
Η πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία θεωρείται ως ένα ζοφερή αστείο, και όχι μόνο από τους αντάρτες.

Η Ρωσία αντιθέτως παρουσιάζεται ως μια οργανωτική δύναμη, η οποία τουλάχιστον βρίσκει φιλική αντιμετώπιση στην Μέση Ανατολή.

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στο να είναι ο μεγάλος νικητής της Μέσης Ανατολής.

Bankingnews

Δημοσίευση σχολίου