Φαίνεται ότι τα κόμματα που έπαιξαν με τους Έλληνες, τα χρόνια των μνημονίων, οδεύουν προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αυτό δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία παρά του ότι δίχνει προβάδισμα της ΝΔ με δέκα ποσοστιαίες μονάδες, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια της απαξίωσης των αστικών κομμάτων και την τεράστια άνοδο της Χρυσής Αυγής



Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Σε αυτήν την έρευνα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει το 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα όχι απλώς παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%, αλλά ισχυροποιεί και την θέση της. Το 7,5% στην απόλυτη πρόθεση ψήφου δείχνει ότι μπορεί να φτάσει και το 9% στην κάλπη...

Ανοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έφτασε το 5,5% (έναντι 4,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ιδιο ποσοστό (5,5%) συγκεντρώνει και το ΚΚΕ. 




Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,5% ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2% και το Ποτάμι 1,5%.

Τον Ιούλιο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ήταν 11,5% (28,5%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ).

Δηλαδή μειώθηκε η διαφορά ως αποτέλεσμα της μειωμένης απήχησης της ΝΔ στην κοινωνία. Και πώς να μην είναι; Τι διαφορά έχει ο Σ.Θεοδωράκης του Ποταμιού από τον Κ.Μητσοτάκη; Την ομάδα αίματος, ίσως... Ο πολιτικός τους λόγος είναι ακριβώς ο ίδιος...

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία, είναι ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες (85,5%).

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο επτά στους 100 Έλληνες.



«Καχύποπτη» εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, ενώ, αντίθετα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Στην ίδια δημοσκόπηση απεικονίζεται η απογοήτευση των πολιτών για το μέλλον καθώς το 85% των πολιτών είναι απογοητευμένοι από τους χηρισμούς του Τσίπρα.


 Στην δημοσκόπηση δεν φαίνονται πουθενά τα αντιμνημονιακά κόμματα, όπως του Λαφαζάνη, της Κωνσταντοπούλου και του Καζάκη πράγμα που γεννά ερωτηματικά για τον ρόλο των ανθρώπων που αμοίβονται απο τον λαό και το παίζουν καθηγητές. Επιπλέον να θυμίσουμε ότι και οι δημοσκοποίσεις του Μακεδονία δεν ήταν καλύτερες από τις άλλες σαχλαμάρες που πρόβαλλαν κανάλια όπως το MEGA  το οποίο βλέπει μαύρο για ορίζοντα.

Δημοσίευση σχολίου