ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο Β. ΣΟΪΜΠΛΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
«Είναι λυπηρό ότι ο Ε. Βενιζέλος καταφεύγει εκ νέου, προς τέρψιν και αγαλλίαση, τώρα, του μεταλλαγμένου νεομνημονιακού Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα είδος ευτελούς τρομοκρατίας κατά μιας ενδεχόμενης μετάβασης της χώρας στο εθνικό νόμισμα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να έλεγε κατ’ ιδίαν ο Β. Σόιμπλε στον Ε. Βενιζέλο για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και κατά πόσο ήταν παρόμοια με όσα ευχαρίστως διέδιδαν την πρώτη περίοδο για την έξοδο από την ευρωζώνη πολλά παραδομένα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να φοβίσουν τους πολίτες και τα απέδιδαν σε όσα υποτίθεται τους ελέγοντο από τον Υπ. Οικ. της Γερμανίας και το περιβάλλον του.
Αυτό που όλοι γνωρίζουμε και δεν είναι καθόλου τυχαίο, είναι ότι ουδέποτε βγήκε επισήμως και δημοσίως ο Β. Σόιμπλε για να προβεί σε οποιαδήποτεπρότασηεξόδου της χώρας από το ευρώ.
Δεν είναι το καλύτερο να σπεύδουν ορισμένοι να εμφανίζονται ως «παπαγάλοι», υπαρκτών ή ανύπαρκτων, πραγματικών ή ευφάνταστων, προτάσεων του Β. Σόιμπλε για το εθνικό νόμισμα, τις οποίες ο ίδιος δεν έχει ποτέ υιοθετήσει ανοικτά.
Πολύ περισσότερο δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό να παριστάνουν κάποιοι την ταχυδρομικήυπηρεσία του Σόιμπλε για να μεταφέρουν την εμετική κινδυνολογία του για τη θεσμοθέτηση εθνικού νομίσματος στη χώρα μας.
Ο Β. Σόιμπλε την δουλειά του κάνει. Τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό προκειμένου να υπομένει αγόγγυστα το ένα μετά το άλλο τα μνημόνια.
Γιατί όμως ο Ε. Βενιζέλος, ακόμα και τώρα, θεωρεί περίπου υποχρέωσή του να του προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο καταστροφικό του έργο;
Ο κ. Ε. Βενιζέλος ψήφισε μέχρι τώρα και τα τρία μνημόνια, δεν ξέρω γιατί σπεύδει να διευκολύνει τον Α. Τσίπρα να ψηφίσει και το τέταρτο.
Ο Ε. Βενιζέλος θα έπρεπε, μετά και τις τόσες θλιβερές μνημονιακές εμπειρίες του, να είχε αντιληφθεί ότι η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα συμβεί ούτως ή άλλως στη χώρα μας.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα γίνει γρήγορα και συντεταγμένα στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησηςκαι προοπτικής της χώρας ή θα προκύψει αναγκαστικά, αφού η χώρα θα έχει ξεπουληθεί και ο λαός μας καταληστευθεί πλήρως και σχεδόν εξαθλιωθεί».
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 21/12/2016

Δημοσίευση σχολίου