Δημοσίευμα από εφημερίδα του Λιβάνου θέλει τον ηγέτη της Συρίας να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την Λιβανέζικη εφημερίδα al-Mustaqbal, η οποία είναι πολέμιος της κυβερνήσεως Άσαντ, έγραψε ότι ο Άσαντ είχε υποστεί από ένα εγκεφαλικό έμφραγμα και νοσηλεύεται σήμερα (την Παρασκευή 27/1) σε νοσοκομείο, επικαλούμενη «αξιόπιστες πηγές», όπως μετέδωσε οΙndependent.
Μια άλλη εφημερίδα του Λιβάνου επίσης, η al-Diyar, η οποία υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση, ανέφερε και αυτή την Παρασκευή ότι ο Άσαντ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά αμέσως μετά κατέβασε την είδηση, όπως ανέφερε το ιδιοκτησίας Σαουδικής Αραβίας ειδησεογραφικό κανάλι al-Arabiya.
Η συριακή κυβέρνηση απάντησε στις φήμες διαψεύδοντας της, λέγοντας ότι ο προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ χαίρει άκρας υγείας.
Σε δήλωσή της στο Facebook, ανέφερε η κυβέρνηση Άσαντ ήταν «η υγεία του είναι εξαιρετική  και εκτελεί άπταιστα τα καθήκοντα του, όπως είναι φυσικό».
Ανέφερε επίσης ότι «ο λαός της Συρίας έχει ανοσία σε τέτοια ψέματα», τονίζοντας ότι οι φήμες προκαλούν μόνο «χλευασμό».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, άλλη εφημερίδα από την Σαουδική Αραβία η Asharq al-Awsatισχυρίστηκε ότι η ψυχική υγεία του προέδρου Άσαντ έχει καταρρεύσει μετά από σχεδόν έξι χρόνια εμφυλίου πολέμου.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο  Άσαντ έχει«εξαντληθεί μετά τα πέντε έτη του πολέμου και της έντασης» και είχε αναπτύξει ένα νευρικό τικ στο αριστερό του μάτι, ως αποτέλεσμα της «ψυχολογικής πίεσης».

Οι φήμες έρχονται σε μια εποχή που η κατάσταση του πολέμου γέρνει υπέρ του Άσαντ.

Δημοσίευση σχολίου