Στην κυβέρνηση τρέχουν και δεν φτάνουν για να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί το eurogroup.
Αρκετά στελέχη, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζουν πως «…στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία, είτε δρομολόγηση της συμφωνίας σε ορατό χρόνο. Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών».
Σήμερα, δε, η Άνικα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί (βρίσκεται στην χώρα μας) επισήμανε σε δηλώσεις του ότι τo Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θα είναι ένα ακόμα στάδιο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Παράλληλα επισήμανε ότι ο επίτροπος Μοσκοβισί είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο σήμερα στην Αθήνα, στους οποίους και μετέφερε το μήνυμα της Επιτροπής που δεν είναι άλλο από το ότι όλοι εργάζονται εντατικά για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Ωστόσο, κυκλοφορεί μια… είδηση, με την οποία «εμπλέκουν» την αμερικάνικη πρεσβεία με το eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Και αυτό γιατί εκείνη την ημέρα, η αμερικάνικη πρεσβεία θα είναι… κλειστή! Και τα σενάρια… πολλά!
Όμως, πρέπει να διευκρινιστεί πως εκείνη την ημέρα, θα παραμείνει κλειστή λόγω τoυ εoρτασμoύ της Ημέρας των Προέδρων.  Την ημέρα αυτή εορτάζονται τα γενέθλια των Προέδρων Τζωρτζ Ουάσιγκτον και Αβραάμ Λίνκολν… Άλλος λόγος, δεν υπάρχει…

Δημοσίευση σχολίου