Επειδή τούτες της μέρες πάντα γίνεται προσπάθεια να πεισθούμε ότι η χούντα ήταν ...καλό πράγμα, ας θυμιθούμε τις ενέργειες των λαοπρόβλητων ηγετών της επεναστάσεως.


21η Απριλίου λοιπόν και κάποιοι γιορτάζουν την "Επανάσταση" ... 
18 Μαϊου 1967, η Χούντα δεν είχε κλείσει ούτε μήνα .... 
9ος Αναγκαστικός Νόμος της Χούντας, συστήνεται Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής μπλα μπλα μπλα .. ο Υπουργός Οικονομικών έχει τη η δυνατότητα να παρέχει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μπλα μπλα μπλα ... Την ίδια ημέρα είχε διακανονίσει η Χούντα όλα τα προπολεμικά δάνεια που είχε υπογράψει η χώρα από το 1871 και αναδιαρθρώθηκαν με το μνημόνιο του 1898 και είχαν παγώσει επί Μεταξά ... Την προταση διακανονισμού είχε κάνει ο Μητσοτάκης λίγες ημέρες μετά την αποστασία το 1965 ... 
Τώρα για το τελευταίο βαριέμαι να ψαχνω ξανά τις ακριβείς ημερομηνίες ... αυτή ήταν η Χούντα, κύριοι .. 
Ξέρετε ποτε έληξαν τα δάνεια που διακανόνισε η Χούντα; Δεν θέλετε να μάθετε! Ξέρετε τί άλλο συνέβαινε εκείνη την εποχή; Έληγε η άδεια λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδας. Την ανανέωσε ο "επαναστάτης" Παπαδόπουλος το 1970 έως και το 2000 και την ξαναανανέωσε ο Μητσοτάκης το 1992 έως και το 2020 .. Αυτά τα λίγα γεγονότα για να μαθαίνουν ιστορία οι νεότεροι.


Δημοσίευση σχολίου