Τις προθέσεις του Τραμπ για την Ελλάδα και συγκεκριμένα την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μενουχίν.
Σε συνέντευξη στους Financial Times πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, έσπευσε να καθυσυχάσει τους φόβους ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να διαρρήξει την παγκόσμια οικονομική τάξη ή να εξαπολύσει ένα νέο γύρο νομισματικών και εμπορικών πολέμων.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το Ταμείο να συζητήσει τη συμμετοχή του, είπε ο Μενουχίν.
Αν και τόνισε ότι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών δεν υπονοούν ότι σχεδιάζει να βάλει εμπόδια στην πιθανή συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση ύψους 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας.
«Πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ευρωπαϊκό θέμα, αν και είναι κάτι που παρακολουθούμε γιατί είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε προσθέτοντας ότι ελπίζει μια λύση στην «ελληνική κατάσταση» μπορεί να προκύψει στο «κοντινό μέλλον».
Επί του παρόντος το Ταμείο και οι ευρωπαίοι πιστωτές έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα φέρει το ΔΝΤ πλήρως στο πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times.

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου