Η βάση των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών καίγεται, συντρίμμια παντού και δεκάδες νεκροί. Αυτή ήταν η εικόνα του Πενταγώνου στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια φωτογραφίες από την τραγωδία είδαν το φως της δημοσιότητας.


Τις φωτογραφίες αυτές έδωσε στην δημοσιότητα το FBI και απεικονίζουν τον τόπο του χτυπήματος τις ώρες που ακολούθησαν. Το Πεντάγωνο είχε δεχθεί κι αυτό επίθεση, όπως οι Δίδυμοι Πύργοι, από την Αλ Κάιντα με την πτήση 77 της American Airlines να πέφτει πάνω στο κτήριο. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 125 άτομα που βρίσκονταν στο Πεντάγωνο, καθώς και οι 55 επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου.

Αυτή ήταν η πρώτη και σημαντική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο των ΗΠΑ μετά από περίπου 200 χρόνια.


Αμέσως μετά την επίθεση πράκτορες του FBI ξεκίνησαν να ψάχνουν στα ερείπια, σοκαρισμένοι από την τραγωδία που αντιμετώπιζαν, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά. Μία τεράστια τρύπα είχε δημιουργηθεί εκεί που λίγες ώρες νωρίτερα στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και πολίτες, έκαναν την δουλειά τους.


Οι φωτογραφίες του Πενταγώνου μετά την επίθεση, που επί 16 χρόνια παρέμεναν κρυφές από το FBI, απεικονίζουν το μέγεθος της φρίκης.


Δημοσίευση σχολίου