Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκόπευαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα (του σταθμού) υποστήριξε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε πληροφορήσει τότε πως δεν θα εφαρμοζόταν το εν λόγω πρόγραμμα από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε, είχε διαφωνήσει με άρθρο του με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και υποστήριξε πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τού ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών με το επιχείρημα ότι «θα παραμείνει ανεξάρτητος και δεν θα δεσμεύεται από το πρόγραμμα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε χαρακτηρίσει «ανοησία» το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που είχε παρουσιαστεί πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας τού είχε πει πως αυτό είναι πρόγραμμα του κόμματος και όχι του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.

Αντίδραση ΝΔ

«Τα όσα είπε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα αποτελούν ομολογία για τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Τσίπρα, του ίδιου του κ. Βαρουφάκη και της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης. Συνειδητά ψέματα, σενάρια ρήξης και Grexit και συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού». Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και προσθέτει: «Οι Έλληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον βαρύτατο λογαριασμό τους. Η ημέρα που θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό πλησιάζει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου