Είναι γνωστό σε όλους ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων το μόνο που δεν κάνουν είναι να απεικονίζουν την πραγματικότητα της θέλησης του εκλογικού σώματος. Λειτουργούν ποιο πολύ σαν εργαλείο προπαγάνδας και αυτός είναι ο λόγος που πλέον κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.
Σήμερα λοιπόν δίνουν μια διαφορά μεταξύ Νέας Δημορατίας και ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει τις 9,6 μονάδες.
Για «στατιστικούς» και μόνο λόγους δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της  Κάπα Research στην οποία η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,2% έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Με το μαγείρεμα που κάνουν οι …επιστήμονες δίνουν στην ΝΔ 31,8% και στο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%
Αυτά τα νούμερα είναι εξωπραγματικά και θυμίζουμε την εκλογική αναμέτρηση που οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τότε ο Σαμαράς θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έκλεινε τους αρχιερείς της διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ, στις φυλακές.
Οι δημοσκοπήσεις τον τρέλαναν και μιλούσε για αυτοδυναμία και όμως πήρε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση μόλις 19% στις επόμενες εκλογές έκανε κυβέρνηση με τους …αρχιερείς της διαπλοκής που οδήγησαν σε πείνα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
Ο Τσίπρας τότε έκαμνε ασκήσεις θάρρους και έγραφε παρατράγουδα. Σήμερα η ...ελπίδα ήρθε για να αποτελειώσει ότι άφησαν οι προηγούμενοι. 
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 6,6%, ενώ ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,4% και το ΚΚΕ με 6,1%.
Το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%, οι ΑΝΕΛ 2,6%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα 1,1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.


Δημοσίευση σχολίου