Με δικαιολογητικά-μαϊμού κατάφεραν το 2000 να πετύχουν σε διαγωνισμούς πρόσληψης ειδικών φρουρών οι δυο άνδρες που, όπως φαίνεται, το πιο μεγάλο όνειρο που είχαν δεν ήταν άλλο από το να φορέσουν κάποτε την τιμημένη στολή του έλληνος αστυνομικού και φυσικά και να εξασφαλίσουν και την πτωχή πλην σίγουρη καραβάνα του, (χώρια τα... «εξτραδάκια»). 

Πρόκειται για δυο περιπτώσεις αστυνομικών από τη Βόρεια Ελλάδα που πλαστογράφησαν τα απολυτήριά τους και για τον εντοπισμό των οποίων σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ δείχνει να πανηγυρίζει, και με το δίκιο του φυσικά καθώς αυτός χρειάστηκε μόνο 17 χρόνια για να γίνει. 

Τα δύο καμάρια της ελληνικής Αστυνομίας (και φυσικά δεν είναι τα μοναδικά) που ορκίστηκαν και ορίστηκαν να φυλούν τον Νόμο και την Τάξη από όλους εκείνους που τα επιβουλεύονται, (κάτι γριές που πουλάνε μαϊντανούς στη λαϊκή χωρίς άδεια και κάτι καστανάδες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών) και είναι έτοιμοι να χτυπήσουν με αξιέπαινο επαγγελματικό ζήλο οποιονδήποτε απειλήσει την τσέπη του εκάστοτε πολιτικού ή επιχειρηματία ή και επιχειρηματία πολιτικού εντολέα τους, αποδείχθηκε πως... 

...ο μεν πρώτος «διόρθωσε» τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου του κάνοντάς τον 19 από 16 που ήταν ο δε έτερος, προφανώς έχοντας υποστεί ακόμη μεγαλύτερη αδικία από τους καθηγητές, κατάφερε να αριστεύσει μετατρέποντας το 14,2 σε... 19,5 !

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για οικονομική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου της τάξης των σχεδόν 600.000 ευρώ, ποσό που αφορά τους μισθούς και λοιπές αμοιβές που έλαβαν οι συγκεκριμένοι «αριστούχοι» κατά την τελευταία 15ετία, ωστόσο, την ίδια στιγμή η ίδια Υπηρεσία «Προστασίας του Πολίτη» δεν βρίσκει ούτε μια λέξη συγγνώμης για την αυταπόδεικτη πλέον ανικανότητά της να βρει τους κοινούς απατεώνες που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στους κόλπους της και επί τόσα πολλά χρόνια φορούσαν λαθραία το καπελάκι του Νόμου. 

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με ξεχωριστά βουλεύματα παραπέμπει τους δυο αστυνομικούς στο Εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας αλλά, όπως όλα δείχνουν, πέραν της απόταξης, θα πέσουν και αυτοί στα μαλακά όπως και οι προηγούμενοι δυο συνάδελφοί τους που απασχόλησαν με τα ίδια αδικήματα επίσης τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 και 6 ετών οι οποίες όμως στο σύνολό τους ήταν εξαγοράσιμες. 

 ripes.gr

Δημοσίευση σχολίου