Η διαφορά της Γερμανίας του Χίτλερ από την Γερμανία της Μέρκελ είναι ότι το Ράιχ είναι πλέον παντού. Η φασιστική Γερμανία έχει αλώσει τα πολιτικά κόμματα, τους θεσμούς της δικαιοσύνης, τα συνδικάτα, το τραπεζικό σύστημα όχι μόνο στον Ευρωπαϊκό χώρο αλλά σε όλο τον δυτικό κόσμο και το σύστημα λειτουργίας του με αποτέλεσμα η μεν δημοκρατία να έχει μπει στο γύψο το δε Ράιχ, κυρίαρχο πλέον εκδικείται προσβλέποντας σε παγκόσμια κυριαρχία για χίλια και πλέον χρόνια όπως ονειρευόταν ο βρικόλακας που αιματοκύλισε τον πλανήτη τα χρόνια του Β παγκοσμίου πολέμου. 


Τις δυνατότητες αυτού του φαντάσματος που πλανάται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη θα τις δούμε τώρα, στο μεγάλο πείραμα του BREXIT καθώς στους ουρανούς της Βρετανίας δεν θα μάχονται τα σπιτφαιερ με τα μέσερσμιτ αλλά «ιδεολογίες». Αυτή του φασιστικού κεφαλαίου που πλέον έχει πατρίδα, με το κεφάλαιο που, «καθ’ ορισμό», δεν έχει πατρίδα.
 Η αρχή του νέου πολέμου δείχνει νικητή τη Μέρκελ όπως ακριβώς νικητής και κατακτητής ολόκληρης της Ευρώπης ήταν ο Χίτλερ, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους, η Citigroup,  επέλεξε για νέα έδρα μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, την  Φρανκφούρτη που βρίσκονταν μέχρι στιγμής στο Λονδίνο.
Η τράπεζα προχώρησε έτσι σε μια κίνηση που εξέταζε επί μήνες ενόψει την εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η διοίκηση του ομίλου εξέταζε εδώ και καιρό αρκετές εναλλακτικές λύσεις -ανάμεσα στις οποίες την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και, φυσικά, τη Γερμανία. Καθοριστικό στοιχείο για την τελική της απόφαση φαίνεται πως ήταν η δυνατότητα την οποία διαθέτει η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, να διαχειρίζεται περίπλοκες πράξεις οι οποίες αφορούν τα παράγωγα -μάλιστα, οι ειδικοί θεωρούν πως η BaFin είναι η μοναδική εκτός Λονδίνου που διαθέτει ανάλογη δυνατότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Φρανκφούρτης είναι ήδη η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία η διοίκηση της Citigroup διεξήγε επίσης διαπραγματεύσεις προτού λάβει την οριστική της απόφαση.
Όπως είναι φυσικό η απόφαση έχει φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο της Μέρκελ, ενώ αντίθετα η Τερέζα Μέι βλέπει πως το τίμημα του Brexit θα έχει κόστος πολύ μεγαλύτερο από όσο αρχικά φάνταζε.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου