Το κτίριο που στεγάζει την Όπερα στην μικρή πόλη Harbin, που βρίσκεται στην βορειοανατολική Κίνας αναμφίβολα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ακόμα ένα θαύμα της Αρχιτεκτονικής και της Μηχανικής των κατασκευών.


Για τους κατοίκους της μικρής αυτής πόλης το κτίριο της Όπερας τους γεμίζει υπερηφάνεια καθώς έχουν ως καθημερινότητα κάτι που όλος ο πλανήτης θα ήθελε να δει.  


Η Όπερα του Harbin αναδύεται μέσα από τους υγροτόπους όπου οικοδομήθηκε σαν μια σπείρα από γυαλί και μέταλλο και θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο παρά χώρο μουσικών παραστάσεων.  


Η αρχιτεκτονική ομάδα MAD διακρίθηκε σε διαγωνισμό για την σχεδίαση της όπερας και των κτηρίων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που την περιβάλλουν.


ΟΙ αρχιτέκτονες ήθελαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα αντιπαραβάλλεται όχι μόνο με το φυσικό περιβάλλον αλλά και με τα υπόλοιπα κτήρια που θα οικοδομούνται στην ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη. 


Ο υπερμοντέρνος χώρος της Όπερας σαφώς πέτυχε τον σκοπό του.  

Το κτήριο έχει μια επιφάνεια 78.000 τ.μ. και στεγάζει ένα θέατρο 1.600 θέσεων με κυρτούς τοίχους κατασκευασμένο από ξύλο φλαμουριάς της Μαντσουρίας.



Η στέγη στην κορυφή του κτηρίου ύψους 56 μέτρων διαθέτει κι ένα παρατηρητήριο που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο Harbin 





Δημοσίευση σχολίου