Δεν μπόρεσε η προπαγάνδα του Τσίπρα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο κόσμος δεν φοβήθηκε το παρακράτος και προσήλθε μαζικά στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.


Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης, στην δε FYROM η συγκέντρωση της Αθήνας αποτελεί πρώτη είδηση.
Μεγάλη απούσα η ΕΡΤ η οποία δίνει τη δική της μάχη για να προστατέψει τον Τσίπρα και τους παρατρεχάμενούς του.

 Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Οι δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 10 π.μ. είναι κλειστοί και σταθμοί του μετρό.


Η αστυνομία έχει δημιουργήσει ειδικές ζώνες και φραγμούς με λεωφορεία των ΜΑΤ σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας στο ύψος της οδού Αμερικής και στο ύψος της οδού Ομήρου, έτσι ώστε να μην συναντηθούν αντιεξουσιαστές και μετέχοντες στο συλλαλητήριο.



Στους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.


Το Σάββατο, η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη- με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους- προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου. «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος», έγραψαν οι δράστες στον τοίχο του σπιτιού του. «Είμαι ήρεμος και έτοιμος», ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκη και όταν ρωτήθηκε ποιο μήνυμα θέλει να στείλει στον για το συλλαλητήριο απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».





Δημοσίευση σχολίου