Κουβανοί που εγκατέλειψαν την Κούβα αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο, επιστρέφουν πίσω πράγμα που «έχει θορυβήσει τον καπιταλισμό»
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί κουβανικής καταγωγής στις ΗΠΑ έχει σχέση, μεταξύ άλλων και με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
Τον «επαναπατρισμό» προσπαθούν να σταματήσουν οι ΗΠΑ φοβίζοντας όποιους αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το αμερικανικό όνειρο.
Εκτός των περιοριστικών μέτρων που έχουν σχέση με απολαβές συντάξεων, κίνησης κεφαλαίων και άλλα «καλούδια» του καπιταλισμού, επιστρατεύτηκαν και τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να φοβίσουν τους Αμερικανοκουβανούς που θέλουν να επιστρέψουν.


 Εισέρχεστε στην Κούβα και σύμφωνα με την κουβανική νομοθεσία θα κάνουν μαζί σας ό, τι θέλουν, το σύνταγμα της Κούβας δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα και κατά συνέπεια θα χάσετε την Αμερικανική είναι οι πρώτες συνηθισμένες απειλές που εξαπολύουν τα παπαγαλάκια.
Μια σειρά αλλαγών στους νόμους περί μετανάστευσης της Κούβας το 2013, επιτρέπουν στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το νησί, , να επιστρέψουν για να ζήσουν εκεί - οι Κουβανοί το αποκαλούν «να επαναπατρίσουν» - και να ανακτήσουν τα οφέλη της κατοίκησης της Κούβας. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να κληρονομήσει ή να αγοράσει ένα σπίτι, να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση, να εργάζεται εκεί και να λαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες υγείας.


Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής ένωσης ο καπιταλισμός, μη έχοντας αντίπαλο, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο πράγμα που προβληματίζει ολοένα και περισσότερους πολίτες οι οποίοι αναζητούν τρόπους φυγής.  


Δημοσίευση σχολίου