Δημήτρης Στρατούλης : "δραχμή εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ".


Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης στο ALPHA 9.88, στην οποία το κεντρικό σημείο που τόνισε είναι πως, η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποτελέσει μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του.
Για παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA 9.88 καλούμενος να ερμηνεύσει την μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή νέου μνημονίου.
«Η συμφωνία των Βρυξελλών θα πρέπει να μείνει μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ»
«Αγωνιζόμαστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό σε αντιμνημονιακή ρότα το κόμμα και σε ρότα εφαρμογής των προγραμματικών του δηλώσεων», σημείωσε.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πρέπει να το διαφυλάξουμε και να μην υπογράψουμε μέτρα που το υπονομεύουν η το ακυρώνουν.
Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να υπάρχει το εναλλακτικό σενάριο της δραχμής ο Στρατούλης ήταν σαφής.
 «Μπορούμε να το δούμε, εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ».
«Είναι μια μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω και στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση. Ως εκ τούτου, χαρακτηρισμοί “συμμορία της δραχμής”, ποινικοποίηση των όποιων απόψεων του Γιάνη Βαρουφάκη ή της Αριστερής Πλατφόρμας είναι πράγματα ανεπίτρεπτα».
Αν ο κόσμος δεν έχει τα προς το ζην πραγματικά δεν θα το απασχολεί αν είναι η Ελλάδα στο Ευρώ ή στη Δραχμή ήταν η ξεκάθαρη θέση του.

 

Δημοσίευση σχολίου