Είναι δεδομένο ότι όποιος αντιτίθεται στις επιταγές της Χιτλερικής Γερμανίας και των συμφερόντων που υπηρετεί, είναι ανεπιθύμητος. 


Δεδομένο επίσης είναι ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας έχουν καταλυθεί στην Ευρώπη και άνθρωποι μαριονέτες έχουν καταλάβει ύψιστα αξιώματα σε κυβερνητικές θέσεις, τον συνδικαλισμό, την δικαιοσύνη, ακόμα και το ύψιστο αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας και με αυτό τον τρόπο επιβάλουν την θέλησή τους στους λαούς της Ευρώπης.
Στην περίπτωση της Ιταλίας όλα όσα προαναφέρθηκαν είναι ορατά καθώς ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα γιατί έθεσε βέτο στον διορισμό του υπουργού οικονομικών που προτάθηκε από τον Κόντε. 
Νωρίτερα, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός του κόμματός του με το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει.
Πηγή του συνασπισμού δήλωσε ότι ο Ιταλός πρόεδρος απέρριψε την υποψηφιότητα του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών.
"Εάν έχουμε έναν υπουργό που δεν εγκρίνεται από το Βερολίνο, αυτό σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός...στην Ιταλία, αποφασίζουν οι Ιταλοί", δήλωσε ο Σαλβίνι.
"Σε μία δημοκρατία, εάν είμαστε ακόμη δημοκρατία, υπάρχει μόνο ένα πράγμα μπορεί να γίνει, να αφήσουμε τους Ιταλούς να μιλήσουν", είπε.
Η εμπλοκή σε ό,τι αφορά το όνομα του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνεται.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Λέγκα δεν δέχεται το βέτο του Ιταλού προέδρου Ματαρέλα, ενώ τα Πέντε Αστέρια φάνηκαν σχετικά πιο ελαστικά.
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι "μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργάσθηκε μέρα και νύχτα για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια αρχή που είναι απαράβατη" και ότι "για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες".
"Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός", πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.
"Αν υπάρχουν απειλές της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει. Έχουμε συνοχή ελευθερία και θάρρος", είπε ο Σαλβίνι.
"Αν μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, αύριο εγώ θα αρχίσω να δουλεύω στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναδώσουμε, με εκλογές, τον λόγο στους Ιταλούς", ολοκλήρωσε.
Δεν πρέπει να αποκλείεται ότι ο Ιταλός πρόεδρος θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, στον Κάρλο Καταρέλλι ο οποίος διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, πράγμα που θα προκαλέσει αυθαίως τον λαό γιατί αυτό σημαίνει πλήρη κατάλυση της δημοκρατίας στην Ιταλία και  .....τυπικά καθώς η δημοκρατία στην Ευρώπη έχει καταλυθεί προ πολλού.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΙ

Δημοσίευση σχολίου