Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ν. Υόρκη για την 70η γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της γεν. Συνέλευσης, Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ.



Από τώρα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες περί συνάντησης του πρωθυπουργού με ''Ομογενείς επιχειρηματίες'' για ''να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα''.
Αυτά είναι σενάρια φαντασίας και θυμίζουν χαζομάρες του παρελθόντος, της περιόδου Παπανδρέου και Σαμαρά, που όπως όλοι θυμούνται μιλούσαν για κάποιους που θα έσωζαν την Ελλάδα. (περίπτωση των γραφικών ''κροίσων Ομογενών'' της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'' - Hellenic Initiative, που κάνουν... εράνους μέσω διαδίκτυου γιά να... ''βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας'' με τα χρήματα των... δωρητών).

Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως κράτος (γραφειοκρατία-τέρας, υψηλή φορολογία, ''λάδωμα'', διαφθορά κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ.
Πολύ πιθανό να δούμε και τον κ. Τσίπρα, σε ρόλο Σαμαρά, στο ''χλιδάτο δείπνο'' των ''κροίσων Ομογενών'', την Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μανχάτταν, γιά ...να ''εντυπωσιαστούν'' οι αυτόχθονες ιθαγενείς, κομματικοί και μη, στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου