Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, για εκείνους στους οποίους απέμεινε λιγάκι "νιονιό" γνωρίζουν ότι αυτό που ξεκίνησε στο Ελληνικό κοινοβούλιο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι καλύτερο προσφέρθηκε  στον Ελληνικό λαό από όλο το πολιτικό σύστημα όλα τα χρόνια ύπαρξης του Ελληνικού κράτους.


Ίσως η παραπάνω θέση να ακούγεται περίεργα σε κάποιους και υπερβολική σε άλλους τόσους και μάλλον αυτό συμβαίνει, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όμως την αλήθεια των λεχθέντων θα αποδείξει ο χρόνος και μακάρι να κάνουμε λάθος.
Δυστυχώς αυτό δεν το κατάλαβε ο λαός και για αυτό την μέγιστη ευθύνη έχει η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τα στελέχη της Λαϊκής ενότητας, του πολιτικού φορέα που δημιουργήθηκε για να εκφράσει την άλλη πρόταση η καλύτερα την πρόταση που θα μας έβγαζε όχι από την μέγγενη των μνημονίων αλλά από την επαναφορά της Δημοκρατίας στην χώρα μας.
Λάθη στρατηγικής οδήγησαν την Λαϊκή Ενότητα εκτός βουλής τη στιγμή που τουλάχιστον το 35% του λαού έχει καταλάβει τον πραγματικό ρόλο αυτού του έγχρωμου χαρτιού που λέγεται Ευρώ και που αυτός ο κόσμος αναγκαστικά ψήφισε κάτι άλλο γιατί δεν πίστεψε η δεν κατάλαβε την εναλλακτική πρόταση.
Κανείς προεκλογικά δεν μπήκε στη λογική να στηρίξει και να εξηγήσει επαρκώς τον τρόπο και γιατί οι δανειστές δεν μπορούν να απαιτήσουν την αποπληρωμή του χρέους, κανείς δεν εξήγησε ότι και μόνο η προσφυγή στην δικαιοσύνη θα έδινε όλο τον χρόνο να ετοιμαστεί η χώρα για οτιδήποτε και κανείς δεν εξήγησε ότι τελικά η κατάρρευση του Ευρώ θα γίνει από οποιονδήποτε άλλο εκτός από την Ελλάδα.
Ακόμη και τώρα όμως, παρά τα αδιέξοδα στα οποία όλες οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, ακόμα και αυτή της αριστεράς, έφεραν την διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας μας υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος να αλλάξουμε πορεία και να κάνουμε πρωταγωνιστή την πολιτική και την δημοκρατία που τόσο βιάστηκαν και ηττήθηκαν από την οικονομική ισχύ των τοκογλύφων του πλανήτη.
Η Ζωή επιμένει και δίνει τα όπλα στην πολιτεία, το θέμα είναι τα δουλικά να λειτουργήσουν μία φορά προς όφελος του λαού, καθώς ο απολογισμός που κάνει η πρόεδρος της βουλής είναι παρακαταθήκη για τον λαό και κάποια μέρα θα ζητηθούν ευθύνες από όσους εκώφευσαν, εσκεμμένα η μη.   
Σε απολογισμό του έργου της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρείται αυτή την ώρα, ισχυριζόμενη πως το “χρέος μπορούσε και έπρεπε, μπορεί και πρέπει να αποκηρυχθεί” και αυτή είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική για τη χώρα.
Σε αυτούς τους πέντε μήνες λειτουργίας της, η Επιτροπή απέδωσε στο κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό όσα δεν είχαν γίνει ποτέ, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε το γεγονός ότι σύμφωνα με το προκαταρκτικό της πόρισμα, το χρέος είναι επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο.
“Κατέληξε ότι το δημόσιο χρέος έχει συγκροτηθεί ως δημόσιο με παράνομο τρόπο, το παράνομο αυτό χρέος ήταν αδύνατο να αποπληρωθεί χωρίς την παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού”, δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως το μνημόνιο και η επιφόρτιση της χώρας με το χρέος έγιναν για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Από το 2010 γνώριζαν όλοι οι δανειστές ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, κάτι που συγκροτεί την έννοια του δόλου, πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν τα συμπεράσματα της επιτροπής, αλλά υπήρξαν συμφωνίες “που στοιχειοθετούν την παραίτηση από θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και της χώρας”.
Απαντώντας σε όσους σχολίασαν επικριτικά την Επιτροπή και το έργο της, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Επιτροπή λοιδορήθηκε “γιατί ενόχλησε, είναι πρόβλημα γι αυτούς που δεν ξέρουν τι να την κάνουν” και εκείνοι που “έχουν συγκροτήσει τους πυλώνες του συστήματος δεν σταματούν να λυσσομανούν”. Κατέληξε δε, διαβεβαιώνοντας πως η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο και το αντικείμενό της. “Είμαστε σε διαδικασία συγκρότησης εκείνων των δομών που θα επιτρέπουν να μην πεθάνει το έργο της επιτροπής ακόμη κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να την σκοτώσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανδρέας Κεσίδης. 

     


Δημοσίευση σχολίου