Άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα και έτσι το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεχιζόμενης συζήτησης για τον προϋπολογισμό στο γερμανικό κοινοβούλιο. Στην ομιλία της η Αγκελα Μέρκελ τόνισε ότι το πρωτεύον για τη Γερμανία είναι να δοθεί προτεραιότητα στην ενσωμάτωση των μεταναστών. Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι η προσφυγική κρίση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί σε εθνικό επίπεδο. Απαιτείται μια δεσμευτική συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ με δίκαια κριτήρια, τόνισε η καγκελάριος.



Αναφερόμενη στην Ελλάδα η Αγκελα Μέρκελ μίλησε για την αναγκαιότητα να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στην Μεσόγειο γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ εντατικών συνομιλιών με την Τουρκία, λέγοντας ότι επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησε και το προσφυγικό ζήτημα. Η Αγκελα Μέρκελ ενημέρωσε την γερμανική βουλή ότι τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόνταλντ Τουσκ μεταβαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου με αφορμή το μεταναστευτικό. Η καγκελάριος απέδωσε ρόλο-κλειδί στην Τουρκία λέγοντας ότι επιδεικνύει υπευθυνότητα στο ζήτημα των Σύρων προσφύγων. «Δεν είναι όμως δυνατόν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δύο μελών του ΝΑΤΟ, να δρουν δίκτυα διακινητών που οργανώνουν την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ», υπογράμμισε η καγκελάριος.
Δηλαδή είμαστε και φταίχτες.
Αφού δηλαδή αυτά τα κοπρόσκυλα δημιούργησαν τον πόλεμο, τώρα φταίει η Ελλάδα που δεν προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της ..."Ευρωπαϊκής Ένωσης" κατά την Μέρκελ.
Ξαφνικά δηλαδή θυμήθηκε τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Μετά τους λες Φασίστες και είσαι φταίχτης.

Δημοσίευση σχολίου