Η επίθεση του κυβερνητικού στρατού στη δυτική και κεντρική Συρία, ενάντια σε «μετριοπαθείς» του FSA και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, συνεχίζεται και σήμερα.
Τα συριακά στρατεύματα επιτίθενται με την αεροπορική υποστήριξη τη Ρωσίας, ενώ στο πλευρό του τακτικού στρατού μάχονται και Σύροι πολιτοφύλακες αλλά και μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Η Ρωσία βάλει κατά των Τζιχαντιστών από την Κασπία, δηλαδή από απόσταση 1500 χιλιομέτρων, πράγμα που προκαλεί πονοκέφαλο στη Δύση και τρόμο στην Τουρκία.

Η πεδιάδα Γκαμπ την οποία προσπαθεί να ανακαταλάβει η κυβέρνηση της Συρίας.


Χερσαίες κυβερνητικές δυνάμεις χτύπησαν τους τζιχαντιστές και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους στην πεδιάδα Γκαμπ (Ghab), στην επαρχία Χάμα, με βαρύ μπαράζ πυροβολικού, πυραύλους εδάφους εδάφους ενώ ρωσικά μαχητικά και ελικόπτερα βομβάρδισαν και αυτά θέσεις των στασιαστών.
Ο Σύρος επιτελάρχης, αντιστράτηγος Αλί Αμπντουλάχ Αγιούμπ (Ali Abdullah Ayoub), δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις, για να ελευθερώσουν τις περιοχές που υποφέρουν υπό την κατοχή των τρομοκρατών και από τα εγκλήματά τους».

Η πεδιάδα Γκαμπ, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χάμα, εκτείνεται δίπλα σε ένα βουνό το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ του σουνιτικού πληθυσμού της Συρίας και τον Αλαουιτών που ζουν στα παράλια, της θρησκευτικής αίρεσης στην οποία ανήκει και πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Δημοσίευση σχολίου