Με συγκεκριμένο σχέδιο και με άκρα μυστικότητα που βρήκε απροετοίμαστος τους δυτικούς στήθηκε το σχέδιο της επέμβασης των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.
Άνθρωπος κλειδί του σχεδίου ο ίδιος ο Πούτιν και ο Ιρανός στρατηγός, Kasım Süleymani.

Δημοσιογραφικές πηγές, της Τουρκίας, που επικαλούνται σχετική αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ο Ιρανός στρατηγός Kasım Süleymani ,διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάσταση και της «Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ», είναι αυτός που σχεδίασε και κατεύθυνε τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και γενικότερα την ρωσική επέμβαση στην Συρία.
Ο Ιρανός στρατηγός μετέβη μυστικά στην Μόσχα όπου κατ΄ επανάληψη είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο Πούτιν και σχεδίασαν την επιχείρηση επέμβασης, έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι η επιτυχία της θα σημάνει την ανατροπή των Γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή.
Στον σχεδιασμό της επιχείρησης από πλευράς Ρωσίας τέθηκε το θέμα ότι μία τέτοια επέμβαση δεν θα έπρεπε να είναι προάγγελος αλλαγής των Συνόρων των κρατών της περιοχής, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Ιράν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποδοχή και σιωπηρή στήριξη του σχεδίου από το Ισραήλ το οποίο έβλεπε ότι η κατάσταση με τους Τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα ήταν πλέον εκτός ελέγχου ενώ παράλληλα το φλέρτ της Τουρκίας με την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και η μη δυνατότητα παρέμβασης των ΗΠΑ οδηγούσε σε βέβαιη πορεία γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή.
Στο πλευρό της Ρωσίας τάχτηκε και η Χειζμπολάχ η οποία έβλεπε τον ρόλο της να ατονεί καθώς σε πλήρες υποκατάστατό της, υπερασπιζόμενο τα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού, εξελισσόταν η ISIS.
Αφού ο Πούτιν εξεσφάλισε τις αναγκαίες συμμαχίες και εγγυήθηκε την ασφάλεια του Ισραήλ, τότε και μόνο τότε ξεκίνησε η επιχείρηση η οποία για τους Ρώσους είναι όχι μόνο μια επιχείρηση που θα εξασφαλίσει τα συμφέροντά τους στην περιοχή, αλλά παράλληλα θα "ξεφορτωθούν" μεγάλο μέρος του πεπαλαιωμένου οπλοστασίου τους, θα δοκιμάσουν νέα οπλικά συστήματα αλλά και θα διαφημίσουν και θα βρουν νέους πελάτες για την πολεμική τους βιομηχανία, καθώς η αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων τους θα αναδειχθεί από τα πεδία των μαχών.
Ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης η Τουρκία η οποία βλέπει το όνειρό της, περί αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να σβήνει εν τη γενέσει του. 

Δημοσίευση σχολίου