Την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο και κατόπιν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του περί της ενδεχόμενης ένταξης της χώρας του στο εμπορικό τόξο των ΗΠΑ.

Ο Γουιντόντο είναι προσκεκλημένος στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την ένταξη της Ινδονησίας στην εμπορική σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της χώρας του Ειρηνικού δήλωσε ότι δεν θα καταλήξει στην απόφασή του πριν ακούσει τους όρους, λέγοντας ότι είναι ένας «επιχειρηματίας» και άρα ανοικτός σε κάθε επενδυτικό σχέδιο και ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δεχθεί τους επενδυτές.

«Ξέρω τι θέλουν, ξέρω τι χρειάζονται και θέλω να τονίσω ότι η Ινδονησία είναι ανοικτή σε επενδύσεις. Είμαστε έτοιμοι για τους επενδυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας όμως, πως η συμφωνίες θα πρέπει να είναι προς όφελος του λαού του.

Η συμφωνία που έχει δρομολογηθεί από τις ΗΠΑ ονομάζεται Trans-Pacific Partnership και αφορά στο αντιστάθμισμα της κινεζικής παντοκρατορίας στην περιοχή του Ειρηνικού.


Δημοσίευση σχολίου