Μια αληθινή τραγική ηρωίδα, που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της, «δραπετεύει» ξανά από τις σελίδες ενός βιβλίου και ανεβαίνει και πάλι στη θεατρική σκηνή.


Η παράσταση «Κατερίνα», που δημιούργησε ο Γιώργος Νανούρης, διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο το «Βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, αφού κατέκτησε κοινό και κριτικούς τον περασμένο χειμώνα, επιστρέφει στο θέατρο Θησείον, από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.



«Κατάλαβε πως είχα πεθάνει…»

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του ίδιου του συγγραφέα, η οποία έχει, μόλις, αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγκλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα αυτής της γυναίκας, που πολεμά μέχρι θανάτου με την αρρώστια και τους δαίμονές της. Είναι η Κατερίνα, και αυτά είναι τα λόγια της: «Ο γιος μου με βρήκε. Χαράματα Παρασκευής, πέντε μέρες πριν κλείσει τα εικοσιτέσσερα. Κατάλαβε πως είχα πεθάνει, κι ας μην είχε αλλάξει τίποτα στον χώρο».


Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή - σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης, παραγωγή: Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, φωτογράφος: Ιωάννα Χατζηανδρέου. Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα, μουσική επί σκηνής: Λόλεκ, μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης.
Πληροφορίες
Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7 - Θησείο, τηλ.: 210 3255444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.30, Κυριακή: 19.00. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 14 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, άνω των 65): 12 ευρώ, ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση: Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), καταστήματα Forthnet, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr.


 "Πηγή:naftemporiki.gr"

Δημοσίευση σχολίου