Ο Ολυμπιακός νίκησε με 75-49 τη Λιμόζ στο ΣΕΦ, παρότι στο ημίχρονο έχανε 28-29 και σημείωσε την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες στον 2ο όμιλο της Ευρωλίγκας, με σπουδαία απόδοση από τα μισά της τρίτης περιόδου και ύστερα.



Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί για 25 λεπτά, έχοντας παρασυρθεί από το παιχνίδι της Λιμόζ. Με κακές επιλογές, χωρίς ρυθμό και μεγάλη αστοχία, ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό ξεκίνημά του (6-0, 16-10). 
Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι υπέστησαν ένα... μίνι μπλακ άουτ, που οι Γάλλοι δεν άφησαν να πάει χαμένο και με σερί 7-0 προσπέρασαν με 17-16 στο 10΄.
Με τον Αθηναίου να έρχεται φουριόζος από τον πάγκο και πετυχαίνει δύο «κολλητά» τρίποντα οι πρωταθλητές Ελλάδας έτρεξαν επιμέρους σκορ 10-1, έκαναν το 26-23, αλλά το ημίχρονο βρήκε τους «λιμουζό» μπροστά με 29-28.
Στην αρχή της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα (36-31), έφτασε στο +8 (44-36), αλλά ο Κάλπεπερ κρατούσε τη Λιμόζ στο παιχνίδι μειώνοντας σε 46-42, πριν ο Στρόμπερι με προσωπικούς πόντους γράψει το 51-42 για τον Ολυμπιακό.  
Ένα «γκολ-φάουλ» του Γιανγκ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +12 (54-42) και οι Γάλλοι πέταξαν «λευκή πετσέτα».
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε επιπέδου Ευρωλίγκας, ο Γιανγκ «τάπωνε» όποιον περνούσε από δίπλα του, ο Μάντζαρης σκόραρε οκτώ σερί πόντους, ο Στρόμπερι είχε «λυθεί» και ο Ολυμπιακός, προσφέροντας σκορ και θέαμα, έφτασε εμφατικά στη νίκη.
"Πηγή:naftemporiki.gr"


Δημοσίευση σχολίου