Τα δεδομένα αλλάζουν με τρομακτικούς ρυθμούς στη Μ. Ανατολή καθώς Ιρακινές και Ιρανικές δυνάμεις οδεύουν προς τη Συρία και αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζονται για χερσαίες επιχειρήσεις.


Είναι η πρώτη φορά που θα εμπλακούν Ιρανικές δυνάμεις άμεσα στον πόλεμο κατά του ISIL και μάλιστα σε συνεργασία με Ιρακινές καθώς οι δύο χώρες ήταν σε πόλεμο μεταξύ τους επί εποχής Σαντάμ.

Αυτή την στιγμή φάλαγγες του Ιρακινού στρατού έχουν περάσει τα σύνορα της Συρίας και κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα των Ισλαμιστών, την Ράκκα έχοντας την κάλυψη της Ρωσικής αεροπορίας.

Ήδη εικόνες μεταφορικών C-130 Hercules που μεταφέρουν Ιρανούς και Ιρακινούς στη Συρία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά αναφορές κάνει και το  ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

O διοικητής της Ιρανικής Φρουράς και των επίλεκτων σωμάτων ‘al-Quds‘ στρατηγός Qassem Soleimani δήλωσε, στο μεταξύ, μετά την στρατηγική νίκη του συριακού Στρατού και την κατάληψη του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στο ανατολικό Χαλέπι ότι "η πόλη αποτελεί αντικειμενικό σκοπό των δυνάμεων μας και θα καταληφθεί  με οποιοδήποτε κόστος όσο υψηλό και  αν είναι, το Χαλέπι θα πέσει, ακόμη και αν αυτό απαιτήσει  100 χιλιάδες μάρτυρες"!

Παράλληλα φαίνεται ότι η Ρωσία με άκρα μυστικότητα μετέφερε στη Συρία αεροπορικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας όπως το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Trumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους "δολοφόνους των αεροπλανοφόρων", πράγμα που αποδεικνύει αυτό που λέγαμε (εδώ) ότι  η Ρωσία ήρθε για να μείνει και θα μείνει.

Η μεταφορά συστημάτων τέτοιας ισχύος στην περιοχή αλλάζει ριζικά την κατάσταση στην περιοχή καθώς οποιαδήποτε επέμβαση στο εναέριο χώρο της Συρίας και οπουδήποτε αλλού στην ευρύτερη περιοχή, θεωρείται πλέον αδύνατη εάν δεν έχει την έγκριση της Ρωσίας.

Αυτές οι εξελίξεις τον μόνο που ανησυχούν είναι οι ΗΠΑ, καθώς η Ρωσία και το Ισραήλ αποκαλύπτονται γιατί ο χειρότερος εφιάλτης του Ισραήλ θα ήταν η κυριαρχία του Ισλαμικού κράτους.  



Δημοσίευση σχολίου