Έρχεται η τρόικα 


Σε πλήρη εξευτελισμό του Τσίπρα προχωράει η Τρόικα που φτάνει στην Αθήνα.
Θέλοντας να δείξει ποιος είναι το αφεντικό ασκεί πιέσεις για νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που θα καταργούν μέτρα και πολιτικές της Κυβέρνηση που έχουν θεσμοθετηθεί χωρίς την συμφωνία των θεσμών με έμφαση σε αυτές που καταργούν ήδη ψηφισμένα μέτρα των προηγούμενων δύο μνημονίων.
Στο σφυρί οι επικουρικές συντάξεις αλλά και οι καθαρίστριες αφού η Τρόικα απαιτεί να ξανασυζητηθούν μέτρα που αφορούν επαναπροσλήψεις στο δημόσιο καθώς και την εφαρμογή μέτρων όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις .
Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα ξεκινήσουν την συλλογή στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους .
Η πορεία των προϋπολογισμού και η οικονομική κατάσταση των φορέων της γενικής Κυβέρνησης θα καθορίσουν εκ νέου τους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης και ειδικά αυτούς που αφορούν το πρωτογενές πλεόνασμα.
Σήμερα το βράδυ αναμένεται να καταφτάσει η ομάδα των ελεγκτών που θα είναι μαζί μας μέχρι και την υπογραφή της συμφωνίας και η οποία είναι μεγαλύτερη σε αριθμό και ανανεωμένη σε πρόσωπα.
Τα θέματα που πλέον θα συζητηθούν είναι όλα αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα θιγούν.
Η τρόικα απαιτεί :
  • Την αλλαγή στα εργασιακά όπου έχει συμφωνηθεί να υπάρξει περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς με την νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων , την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
  • Την ολοκλήρωση των αλλαγών στο ασφαλιστικό με την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας.
  • Την κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων με πρώτους τους αγρότες
  • Την συμφωνία για ισοδύναμα μέτρα τόσο για την δικαστική απόφαση του ΣτΕ με την οποία χαρακτηρίζονται παράνομες οι περικοπές συντάξεων από το 2012
  • Τις αλλαγές στο δημόσιο με το νέο μισθολόγιο η την προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων και την συνέχιση του μέτρου της κινητικότητας και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων .
  • Την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ Ι το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές και την προώθηση των αλλαγών με υιοθέτηση και της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ
  • Την δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων που θα έχει την δέσμευση να δημιουργήσει έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ .
·             και τέλος την προώθηση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και του υπολοίπου 10% από τον ΟΤΕ 
Τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι δύσκολο να συμφωνηθεί άμεσα και το ερώτημα είναι γιατί ο Τσίπρας προχωράει σε όλα αυτά αφού ξέρει ότι στο τέλος θα καταντήσει ένας γραφικός τύπος που θα βρυχάται σαν τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά.



Δημοσίευση σχολίου