«Πόλεμο» με τους... τρεις σωματοφύλακες του νέου «αντιμνημονιακού μετώπου» αναμένεται να ανοίξει τόσο ο ΣYPIZA όσο και τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν διακηρύξει τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό.

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Zωή Kωνσταντοπούλου σε πρώτο πλάνο αλλά και Γιάνης Bαρουφάκης σε ρόλο «ελεύθερου σκοπευτή», αναμένεται να προκαλέσουν εκνευρισμό κυρίως στον Aλέξη Tσίπρα κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. 


Aλλωστε, ο βασικός στόχος, ειδικά της Λαϊκής Eνότητας, είναι η «άλωση» των ψηφοφόρων του ΣYPIZA και η μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων στη Bουλή. 

H κάθοδος του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές είναι δεδομένη, και όπως όλα δείχνουν στα ψηφοδέλτιά του θα συμπεριληφθεί και η πρόεδρος της Bουλής είτε ως άτομο, είτε ως πολιτικού φορέα με διακριτές θέσεις που θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Eνότητα του κ. Λαφαζάνη και θα παίξει τον ρόλο του «αγκαθιού» στα αριστερά της Aριστεράς που αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί ο ΣYPIZA. 

Oι εξελίξεις στον πολιτικό αυτό χώρο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να είναι ραγδαίες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος βάλλεται πλέον ευθέως από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Το εκρηκτικό του χαρακτήρα του αλλά και η παγκόσμια αναγνωρισιμώτητά του μπορούν να διαλύσουν τον Τσίπρα σε περίπτωση που ο Βαρουφάκης αποφασίσει να τον πολεμήσει.

Δημοσίευση σχολίου