Επειδή αυτά που έρχονται θα δημιουργήσουν πείνα, είναι σκόπιμο να αρχίζουν οι φίλοι μας οι δικηγόροι να μας εξηγούν μερικά πράγματα.


Όροι όπως λαϊκή κυριαρχία, πολιτική ανυπακοή καθώς επίσης και το άρθρο 120 παρ. 4 του συντάγματος περί ...πατριωτισμού των Ελλήνων πρέπει να "μπαίνουν στο τραπέζι". 
Τα λέω αυτά γιατί οι πολιτικοί μας, μιλούν για τον κυρίαρχο λαό αλλά κυρίαρχος, υπό καθαρά νομική έννοια, είναι ο έχων όχι μόνο την ικανότητα του άρχειν, αλλά και του ουδέποτε άρχεσθαι. 
Μπορεί μέχρι τώρα το άρχειν που απορρέει από την ψήφο να το κουρέλιαζαν παραβιάζοντας κάθε προεκλογική τους υπόσχεση, όμως στο δημοψήφισμα τα πράγματα ήταν απόλυτα καθαρά.
Το χαρτάκι του ΝΑΙ - ΟΧΙ ρωτούσε ξεκάθαρα εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή επιτροπή ...
Σε αυτό το ερώτημα ήρθε μία απάντηση που έλεγε ΟΧΙ. 
Από τη στιγμή λοιπόν που η κυριαρχία (Κυρίαρχος λαός) είναι εξουσία τέλεια και πλήρης και αφού, σε σχέση με την κυριαρχία, η εξουσία είναι "έλασσον", διότι η κυριαρχία προϋποθέτει και την επιπρόσθετη ικανότητα του ουδέποτε άρχεσθαι, από που αντλεί το δικαίωμα ο κάθε Τσίπρας να παραβιάζει την θέληση του κυρίαρχου λαού;
Παραβιάζει το άρθρο 120 του συντάγματος υπό αυτή την έννοια και εάν ναι τότε μένουμε μόνο στην πολιτική ανυπακοή η πάμε ένα βήμα παραπέρα;
Αν τα παραπάνω είναι εύλογα ερωτήματα τότε ο μόνος λόγος που μπορεί ο καθένας να παραβιάζει ακόμα και την θέληση του λαού, είναι αυτό που πρέπει πλέον να καταλάβουμε όλοι μας.
Στο συνταγματικό κράτος ‘κυρίαρχος’ με τη νομική έννοια δεν υπάρχει.
Η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας είναι μια έννοια άνευ περιεχομένου. 
Λαϊκή κυριαρχία, για το σύστημα, είναι ότι εκδηλώνεται στο καλούπι της νομιμότητας την οποία αν υπερβείς γίνεσαι τρομοκράτης ενώ μπορεί να είσαι επαναστάτης.
Είσαι τρομοκράτης και επαναστάτης, αν βγεις από το μαντρί, ενώ η βία της νομιμότητας είναι "νόμος και τάξη" 
«Τη δεκαετία του ’60, ένας φοιτητής στη νομική του Χάρβαρντ απευθύνθηκε στους γονείς και τους καθηγητές με τα εξής λόγια:
Στους δρόμους της χώρας έχουμε αναταραχές. Τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα με φοιτητές που επαναστατούν. Οι κομμουνιστές προσπαθούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Η Ρωσία μας απειλεί με τη δύναμή της και η δημοκρατία κινδυνεύει. Ναι! Κινδυνεύει από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Χρειαζόμαστε νόμο και τάξη! Χωρίς νόμο και τάξη το έθνος μας δεν μπορεί να επιβιώσει.
Ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα. 
Όταν καταλάγιασε, ο φοιτητής είπε με σιγανή φωνή στο ακροατήριο: «Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν το 1932 από τον Αδόλφο Χίτλερ».


Δημοσίευση σχολίου