Η Αριστερά εναντίον της "Αριστεράς".

Με αφορμή τη συμφωνία αλλά και τα μέτρα που καλείται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση για το τρίτο πακέτο, η Ζ. Βάγκενκνεχτ, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος "Η Αριστερά" μίλησε στη γερμανική ραδιοφωνία.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία. «Πρόκειται για την συνέχιση μίας αποτυχημένης πολιτικής περικοπών. Τα προηγούμενα χρόνια αυτή οδήγησε την οικονομία όλο και βαθύτερα στην κρίση, αύξησε την ανεργία στην Ελλάδα αλλά και τα χρέη και αυτό ακριβώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το ηγετικό στέλεχος του αδελφού κόμματος του Σύριζα Η Αριστερά κλήθηκε να σχολιάσει και τις κινήσεις του έλληνα πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε πίεση για να λάβει τα μέτρα. «Η λέξη “διαπραγματεύσεις“ είναι εξωραϊσμένη. Δεν επρόκειτο για ευγενικές συζητήσεις, αλλά για αρκετά απότομη άσκηση πίεσης. Παρ' όλα αυτά το αποτέλεσμα παραμένει: είναι μια πολιτική στην οποία κατά βάση δεν πιστεύει κανείς. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας λένε ανοιχτά ότι είναι λάθος. Στη γερμανική κυβέρνηση λέγεται κάτι παρόμοιο μεν, αλλά όχι ανοιχτά».
Γι' αυτό η Βάγκενκνεχτ επιμένει στο OXI κατά την επικείμενη ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο, ακόμη και αν ο Τσίπρας ψήφισε ΝΑΙ.
Ο κίνδυνος Grexit συνεχίζει να υπάρχει

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της προβλέπει ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι (αυτό το πακέτο) δεν εμποδίζει το Grexit, απλά το καθυστερεί, γιατί σε ενάμιση ή δύο χρόνια το αργότερο θα έχουμε πάλι τα ίδια προβλήματα στο τραπέζι (…) Το μόνο που μπορώ να πω και το λέω και προς συμφέρον των γερμανών φορολογουμένων ότι αυτό το πακέτο είναι μία νέα σπατάλη φόρων, ότι δεν πρόκειται να ξαναδούμε ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων και κυρίως ότι δεν θα βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βάγκενκνεχτ εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίρρησή της στα μέτρα που συνοδεύουν το τρίτο πακέτο στήριξης της Ευρώπης προς την Ελλάδα.

"Πηγή:dw.com"

Δημοσίευση σχολίου