«Είμαστε έτοιμοι να γκρεμίσουμε το τείχος των εκβιαστών - δανειστών», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθηνών της Λαϊκής Ενότητας.



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι εάν η Ελλάδα μπει στη διαδικασία αμφισβήτησης του χρέους φτάνοντας μέχρι του σημείου δικαστικής διαμάχης για χαρακτηρισμό του χρέους ως απεχθές, έχοντας το δίκιο με το μέρος μας μπορεί να κερδίσει την υπόθεση.
Εξάλλου αυτό είναι και το σημείο με το οποίο ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Τσίπρα και βάλει εναντίον του με αυτό τον τρόπο.
Η Ζωή υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος που να δικαιολογεί την υπαναχώρηση Τσίπρα και την παράδοση της χώρας στους δανειστές καθόσον, πέραν των οικονομικών δεδομένων, η νομική τεκμηρίωση βάσει της οποίας η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους είχε τεθεί υπόψη του Τσίπρα και συμφώνησε.
Η μετάλλαξη Τσίπρα και η μνημονιακή του στροφή δίνει το δικαίωμα στον καθένα να υποθέσει ότι το παιχνίδι ήταν στημένο εξ αρχής και παίχτηκε ένα θέατρο σε βάρος του λαού.    




Δημοσίευση σχολίου