Οι επέμβαση των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία φαίνεται ότι προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλά μέτωπα.
Ο πρώτος και άμεσα ενδιαφερόμενος για τις εξελίξεις είναι ο Ερντογάν ο οποίος μη μπορώντας να παρέμβει με στρατιωτικά μέσα εκτοξεύει απειλές οι οποίες όμως ουδόλως αγγίζουν την Μόσχα. 



Η ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν έχουν την διάθεση να εμπλακούν σε μία περιπέτεια στην περιοχή καθόσον κάτι τέτοιο εγκυμονεί τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής ΗΠΑ-Ρωσίας έστω και εξ ατυχήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η Ευρωπαϊκή ένωση είναι αδύνατον να εμπλακεί καθόσον τόσο η Μερκελ όσο και ο Ολάν σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να διαταράξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους με την Ρωσία,
Το Ισραήλ νοιώθει ασφάλεια με την παρέμβαση των Ρώσων καθόσον η επέκταση των συνόρων και η αύξηση της δύναμης του Ισλαμικού κράτους αναμφίβολα δημιουργεί ανεξέλικτες καταστάσεις στην περιοχή.
Υπό αυτές τις συνθήκες και βλέποντας η Ρωσία ότι δεν έχει αντίπαλο στην περιοχή, ξεκίνησε "ολοκληρωτικό" πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους.
Η Ρωσική αεροπορία καθαρίζει τις περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές το δε Ρωσικό ναυτικό βάλει από την …Κασπία πλέον, με πυραύλους Κρούζ εναντίον των θέσεών τους.
Η όλη επιχείρηση προετοιμάζει το έδαφος για τις χερσαίες επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν εναντίον των Ισλαμιστών και που σε αυτές θα μετέχουν δυνάμεις του Συριακού στρατού και του Ιράν.

Δημοσίευση σχολίου