Σε νέο Βιετνάμ οδηγούνται οι ΗΠΑ με την απόφασή τους να στείλουν χερσαίες δυνάμεις εναντίον των Ισλαμιστών.



H αποστολή χερσαίων δυνάμεων σε Συρία και Ιράκ που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κλιμακώνει επικίνδυνα την κατάσταση καθώς, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, "θα παγιδευτούν" γιατί ούτε η Συρία αλλά ούτε και το Ιράκ ζήτησαν βοήθεια, αντίθετα δήλωσαν ότι αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια από τις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι η ΗΠΑ δεν θα έχουν κανέναν σύμμαχο στα εδάφη των χωρών αυτών, αλλά θα πάνε εκεί σαν κατακτητές με αποτέλεσμα να στραφούν εναντίον τους τόσο οι Ισλαμιστές όσο και ο λαός της Συρίας και του Ιράκ.

Τις παραμέτρους που προαναφέρθηκαν δεν έλαβε καθόλου υπόψη του το πεντάγωνο καθώς  ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, πιστεύει ότι με τις χερσαίες επιχειρήσεις θα καταφέρει να πλήξει τις οικονομικές υποδομές του ISIS με επιδρομές στις πετρελαιοπηγές, ενώ παράλληλα θα καταφέρει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ ιρακινών και σουνιτικών φυλών για να μπορέσουν με την βοήθεια των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.
Ο πρόεδρος Ομπάμα οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά από έντονες πιέσεις των κυβερνητικών γερακιών της Ουάσιγκτον οι οποίοι δεν παύει να είναι υπηρέτες της βιομηχανίας όπλων.
Οι ΗΠΑ επενδύουν στις Κουρδικές δυνάμεις στο εγχείρημά τους αυτό και μάλιστα, σε συνεργασία, κατάφεραν, Αμερικανοί και Κούρδοι, να απελευθερώσουν ομήρους που κρατούσε το ISIS.
Από την πλευρά της η Ρωσία δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν στην Συρία καθώς δεν ζητήθηκε βοήθεια από την κυβέρνηση της χώρας και μία τέτοια ενέργεια θα είναι απόλυτα εχθρική προς την προσπάθεια που καταβάλει η Ρωσία απέναντι στο Ισλαμικό κράτος. 
Νέο Βιετνάμ η Μεσόγειος και τα γεγονότα στην περιοχή κάθε άλλο παρά αδιάφορους μπορεί να μας αφήνουν. 




Δημοσίευση σχολίου